kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4925
EURO
34,8579
STERLIN
40,6942
BITCOIN
$61.143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Molotofçu kadınlar gözaltında

Molotofçu kadınlar gözaltında
16.04.2012
0
A+
A-

Son 6 ay içinde Türkiyelilerin işlettiği kahvehane ve toplum merkezlerine gerçekleştirilen 6 farklı molotof kokteyl saldırısını gerçekleştirmekle suçlanan 20-28 yaş aralığındaki üç kadın tutuklu, 13 Mart'ta Snaresbrook Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmayı bekliyor. 

Yangına teşebbüs ve toplum güvenliğini tehlikeye atma suçlarından 4 Ocak'da Thames Sulh Mahkemesi'ne çıkarılan Dilek Dağ (25), Altın Yadırgı (28) ve Dilan Eroğlu (20) halen gözaltında tutuluyor. Eroğlu'nun Kuzey Kıbrıs'lı olduğu öğrenilirken, Altın Yadırgı'nın üniversite öğrencisi olduğu yakınları tarafından açıklandı.

BÜYÜKELÇİDEN MORAL ZİYARETİ

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, yeni yıla bir gün kala saat 01.20'de molotofkokteyli (yangın bombası) atılan Gümüşhaneliler Lokali ile çevredeki kurum ve kuruluşları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. 

 

Büyükelçi Çeviköz, ilk önce Pekünlüler Derneği’ni ziyaret etti. Pekünlüler Dernek Başkanı’nın Türkiye’de tatilde olması nedeniyle elçi, Federasyon eski Başkanı Şener Sağlam tarafından kapıda karşılandı. Dernek salonunda yapılan sohbette, son yaşanan tatsız olaylara değinen Çeviköz, olayları İngiliz makamlarıyla yakından takip ettiklerini ifade etti. Çeviköz, “Yapılmış olan eylemlerin hak edeceği bir karşılık verilir. Ben bir ‘geçmiş olsun’ demek için gelmiştim” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKELÇİ ŞAŞKINLIĞINI GİZLEMEDİ

Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Çeviköz, “Ben bu kadar kalabalık beklemiyordum. Ama çok da sevindim” dedi. Olayla ilgili bilgi aktaran Sağlam, New Scotland Yard’tan, arandığını ve saldıyı gerçekleştiren  3 bayanın gözaltı süresi ardından tutuklu olduklarını” kaydetti.  New Scotland Yard ile iletişimde olunmasının sevindrici olduğunu söyleyen Çeviköz de, “Bu polisin olayı çok ciddi tuttuğunun göstergesidir. Benim bütün vatandaşlarımın bilmesini istediğim şey, burada hiçbir şekilde vatandaşlarımızın birinin burnunun bile kanamamasıdır. Birbirimizle kenetlenirsek, ne kadar dernek ayırımı, görüş ayırımı, inanç ayırımı, ideoloji ayırımı, siyasi düşünce ayırımı gözetmeksizin; vatandaşlar olarak, yurttaşlar olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak hep birlikte birbirimize kenetlenirsek bunlar da o kadar kolay temizlenecektir. Büyükelçilik olarak yanınızdayız ve bu konuda destek vermeye hazırız” sözleriyle sürdürdü. 

 

BÜYÜKELÇİ  OLAY YERİNDE BİLGİ ALDI

Ardından saldırının yapıldığı 94 Green Lanes adresine giden Çeviköz’ü, lokal sahibi Pekünlü Zekeriya Sağlam karşıladı. Olay anında içeride bulunan vatandaşlara geçmiş olsun diyen Çeviköz, şöyle konuştu, “Bunların failleri bulunur. Bulunduktan sonra da temizlenir. Herhangi bir şekilde vatandaşlarımız bu tür tehditlerin endişesi içerisinde olmasınlar. Büyükelçilik olarak yanınızdayız. İngiliz polisiyle  de beraber işbirliği içinde bunları durdurmak ve önünü almak için de çalışıyoruz” dedi.

“Polis verilerine göre yakalanan 3 kişiden 2’si Türk kökenli, diğeri de KKTC vatandaşı” şeklinde konuşan lokal sahibi  Zekeriya Sağlam, “Biri Londra doğumluymuş, diğeri de Türkiye’den bu ülkeye yeni gelmiş” dedi.

Çeviköz de, “Yazık, nasıl kandırılıyor bu insanlar. Hepinize çok geçmiş olsun” sözleriyle karşılık verdi.

 

İlerleyen dakikalarda Çeviköz, vatandaşlardan  Büyükelçilik ve Başkonsolosluk’dan beklentilerini sordu.

Toplantıya Konsey Başkanı Timur Doğruyol, Azerbaycan Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, Konsorsiyum Başkanı Necmi Hasanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Londra’da, Türk toplumunun ihtiyacı olan bina konusuna da değinen Çeviköz, yakın bir zamanda “Türkiye evi” edineceğiz müjdesi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.