kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3370
EURO
35,1476
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

“Toplumumuza ortak çağrımızdır”

“Toplumumuza ortak çağrımızdır”
16.10.2020
0
A+
A-

İngiltere’de faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği (KTDD) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Londra Dayanışma Derneği, 18 Ekim Pazar günü Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilişkin ortak bildiri yayınlandı.

İki kurum tarafından, ‘Toplumumuza ortak çağrımızdır’ başlığıyla paylaşılan bildiri, seçimlerde bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı için destek çağrısında bulundu.

KTDD ve CTP Londra Dayanışma Derneği şu açıklamayı paylaştı:

“İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin ilerici yurtsever örgütleri olarak, Kıbrıs’ta 18 Ekim Pazar günü yapılacak Toplum Liderliği/Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaşanmakta olanları dikkatle izliyoruz. Ankara’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıs Türk Toplumunun gerçekleştireceği seçimlerde adeta kendi adayı haline getirmekte sakınca görmediği bir adayı, Kıbrıslı Türklere zorla dayatarak seçtirmek için, toplumumuz iradesine yönelik tırmandırdığı müdahaleler, baskılar ve tehditler kabul edilemezdir.

Yıllardır devam eden Kıbrıs Türk Toplumunu ada üzerinde yok sayma siyasetinin bir sonucu olan, Kıbrıs’ta Federal Kıbrıs çözüm ve barış arayışlarının önüne geriye dönüşü olamayacak biçimde set çekmeyi amaçlayan, Ankara’dan Erdogan-AKP iktidarının, en başta Ersin Tatar olmak üzere yerli işbirlikçileri ile koordine içinde, toplumsal irademize karşı yürüttüğü müdahaleleri, şantaj ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Ankara yönetimini, Kıbrıs’taki seçime yönelik yürüttüğü tüm müdahalelere bir an önce son vermeye ve Kıbrıslı Türklerin Toplumsal iradesine, ada üzerindeki varlığına, haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz.

Kıbrıs Türk Toplumunun, her çağdaş toplum gibi, özgür iradesi ile kendi kendini yönetme hakkini elde etme yolundaki kararlılığını İngiltere’de yaşam süren Kıbrıslı Türkler olarak gururla selamlıyoruz. Yurttaşlarımıza, Pazar gün seçime katılımı artırarak, tüm agır baskılara rağmen, toplumsal geleceğimiz, federal Kıbrıs ve barış için, Cumhurbaşkanı/Toplum Liderimiz Mustafa Akıncı’yı yeniden seçmenin, oy vermenin her Kıbrıslı Türk, her toplum bireyi için kaçınılmaz olarak bir yurttaşlık görevi haline geldigini ısrarla vurgulamayı, seçime saatler kala bir kez daha hatırlatmayı toplumumuza karşı sorumluluğumuz olarak görüyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.