kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
STERLIN
40,6526
BITCOIN
$64.945
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Karakuş: “Dili, dini, rengi ne olursa olsun tüm dünya insanları ırkçılığa maruz kalmamalı”

Karakuş: “Dili, dini, rengi ne olursa olsun tüm dünya insanları ırkçılığa maruz kalmamalı”
15.09.2020
0
A+
A-

PORTSMOUTH üniversitende 20 bin öğrenciyi temsil eden Destiny Karakuş, bir protesto sırasında ırkçı bir karmaşaya maruz kaldı.

George Floyd’un ırkçı polis memuru tarafından boynuna bastırılarak öldürülmesinin ardından dünya geleninde protestolar gerçekleşti.

Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)hareketi kapsamında, 12 Eylül Cumartesi günü Portsmouth, Guildhall Square’de protesto düzenlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte, 21 yaşındaki başarılı öğrenci Destiny Karakuş konuşmacı olarak katılımcılara hitap ederken, ırkçı bir söylentiye maruz kaldı.

Destiny Karakuş’un konuşması esnasında, yoldan geçen bir kişi ‘siyah hayatların önemi yok’ bağırıp eyleme müdahale etti.

Portsmouth’da üniversite öğrencisi olan Karakuş, Londra Gazete’ye konuşarak önemli bir noktaya değindi.

Destiny Karakuş

Karakuş, yaşadıklarını Londra Gazete’ye şöyle anlattı: “Portsmouth Üniversite’sinde 20 bin öğrenciyi temsil etmek üzere seçildiğim ve öğrencisi olduğum üniversitede memur olarak çalışıyorum. Bu görevden dolayı geçtiğimiz Cumartesi günü ırkçılığa karşı düzenlenmiş olan protesto gösterisinde katılımcılara bunun öneminden bahsediyorken, karşıdan gelen birisi bağırarak siyah hayatların önemli olmadığını söyledi. Yüzlerce katılımcı bu davranışın karşısında şok oldu. Konuşmama devam ederek ırkçılık yok diyenlere bu tavrın kanıtı olduğunu ve siyah hayatlarda önemli olduğunun altını çizerek defalarca haykırdım. Dili, dini, rengi ne olursa olsun tüm dünya insanları ırkçılığa maruz kalmamalı.”

İngiltere’de yaşayan bizim toplumumuz da ayrıca ırkçı davranışlara maruz kaldığına değinen Karakuş, ırkçılığı karşı birlikte mücadele etmenin önemi burguladı.

TEK YUMRUK OLMAMIZ OLDUKÇA ÖNEMLİ

Karakuş şu ifadeleri kullandı, “Türkçe veya Kürtçe konuşan toplum olarak, İngiltere’de bizlerde ırkçılığa maruz kaldığımız günler anlar yaşıyoruz. Kimimiz az ama kimimiz daha fazla tanık olduk ama hepimiz mutlaka yaşadık ve yaşıyoruz. Dolayısıyla, ırkçılığa karşı mücadele etmek için birlik ve beraberlik çerçevesinde adım atmamız, tek yumruk olmamız oldukça önemli ve değerli.

SUSKUNLUKTAN BESLENEBİLEN BİR HASTALIKTIR IRKÇILIK

Tek başımıza ırkçılık ile baş etmemiz mümkün değil, çoğunluk her birimiz bu mücadelenin parçası olarak yaşamalıyız. Bazen sadece ırkçılığı konuşarak ve yaşadıklarımızı birbirimizle paylaşarak bile kazanımlarımız olabilir. Yaşadığımız olumsuz olayları aile bireylerine veya arkadaşlarımıza söylemeliyiz. İş yerlerinde, okullarda, trende, otobüs de, yolda yürürken veya parkta fark etmez, Irkçılığa karşı sesimizi çıkarıp en yakınımızda ki insanla paylaşmalıyız. Çünkü ırkçı zihinlere cevap verilmedikçe suskunluktan beslenebilen bir hastalıktır ırkçılık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.