kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
STERLIN
40,9660
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Enfield Alevi Kültür Merkezinde Aşure lokması paylaşıldı

Enfield Alevi Kültür Merkezinde Aşure lokması paylaşıldı
14.09.2020
0
A+
A-

Enfield Alevi Kültür Merkezinde Aşure lokmaları paylaşıldı. 13 Eylül Pazar günü saat 12.00’den sonra başlayan törene, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, Enfield Milletvekilli Feryal Clark ve Bambos Charalambos, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, meclis üyeleri  ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Zeynel Akdoğan olmak üzere Alevi toplumunun öncü isimleri de katıldı.

Tören öncesi Enfield Alevi Kültür Merkezi Başkanı Zeynep Demir kısa konuşma yaptı. Demir şunları söyledi:

“Bu hepimiz için oldukça anlamlı ve yüzyıllardır unutulmayan bir ay. Bir Muharrem acısından sonra, bir Aşureyle, sevgiyle, barışla, mutlulukla sonlanıyor. Burada sizin şahit olmanız çok önemliydi.  Aşure, birçok toplumda yapılan ve birçok toplumun şenliği, bayramı, inançlarında yer alan bir gelenektir. Biz Aleviler için sevince, barışa, kardeşliğe, dostluğa ve farklılıklarla bir araya yaşamayı hatırlatan bir inançtır.

Bugüne kadar nice zulümler, katliamlar oldu, bu yol öğretisi hep haklının yanında durdu. Dolayısıyla bugün bizi yalnız birakmayan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz, iki gündür hizmet yürüten kadın erkek canlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. Bu güzel farklı tatları bir araya getiren emekçi canlarımızın yüreğine sağlık. Emeği geçenlerin, yapanların, getirenlerin, kotaranların ellerine sağlık, hizmetleri kabul olsun.”

İnanç önderlerinin uyandırdığı çerağla birlikte okunan gülbankların ardından rızalık alınarak semaha duruldu. Çocuklarla başlayan semaha ardından yetişkinler katıldı. Semahın ardından ise büyük emeklerle hazırlanıp pişirilen Aşure lokmaları paylaşıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende kilolarca Aşure çorbası dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.