kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5545
EURO
34,8981
STERLIN
40,5878
BITCOIN
$66.762
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Molotof atan üç kadın tutuklandı

Molotof atan üç kadın tutuklandı
13.04.2012
0
A+
A-

Newington Green bölgesinde ağırlıklı olarak Gümüşhane, Niğde ve Aksaraylıların gittiği kahveye, 30 Aralık gecesi bir sularında molotofkokteyli atarak kaçan üç kadın tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Olayın yaşandığı esnada kahvede on kişinin bulunduğu aktarılırken, içeride bulunanlar arasında yer alan ve elbisesi tutuşan bir kişi yangın söndürme tüpü ile kurtarıldı. Olayı yaşayanlardan bir kişi, saldırganlardan birinin yaralandığını öne sürdü.

Gümüşhaneliler kahvesine, pencere ve kapıdan aynı anda iki adet molotofkokteyli atan iki kadın, polisteki 48 saatlik gözaltılarının ardından, suçlu oldukları saptanarak Thames Sulh Mahkemesi'ne sevk edildi. 

Olay şöyle gelişti, Kahve sahibi Zekeriya Sağlam’ın da aralarında yer aldığı 8-10 kişilik bir grup çay ocağı yakınında kağıt oynarken önce pencereden ardından kapıdan içeriye molotof kokteyli atıldı. Arkasından bir kadının İngilizce ‘kahrolası’ diye, bağırdığı duyuldu.


KOMŞULAR YARDIMA KOŞTU


Masa bezleri, sandalye ve yer halısının tutuşmasıyla birlikte ortalığı duman ve kötü koku kapladı. İçerdekilerden birisinin  elbisesi tutuştu. Yangını gören diğer işyeri sahipleri hemen yangın söndürme tüpleriyle kahveye koştu. Elbisesi tutuşan Türk, kurtarıldıktan sonra kahve içerisindeki alevler söndürüldü. Aynı dakikalarda yoldan geçen polis ekibi, çevreyi güvenlik altına alıp telsizle acil yardım istedi. Kahveye gelen olay yeri inceleme ekipleri araştırmalara başladı.


'DİRİ DİRİ YANACAKTIK'


Mağdurlardan Cavit Kalkan da, mutlak ölümden döndüklerini ifade etti. Kalkan, “Pencere ve kapıdan hızlı bir şekilde molotof kokteyli atıldı. Kapıdan atılan molotof kokteyli ön bölümde bulanan duvara çarptı. Dolayısıyla geriye tepti. Bu da saldırgana zarar vermişolabilir. Bu nedenle dışarıdan bir bayanın ‘çığlık sesi’ geldi” dedi. Kahve sahibi Sağlam, yakılmak istemelerine bir anlam veremediğini belirterek, “Kimseyle bir husumetim yoktu” dedi. Üst katta kiracıların yaşadığına da değinen Sağlam, “Allah, bizi ve üst katta yaşayan kiracıları korudu. Mutlak ölümden döndük. Hızlı bir şekilde kapıdan atılan molotof kokteyl, ara duvar olmasaydı bizim üzerimize gelecekti. Hepimiz diri diri yanacaktık. Eğer biz içeride olmasaydık, sürekli açık bıraktığımız pencedereden atılan molotof kokteyli, binayı üst katta yaşayanlarla birlikte yakacaktı” şeklinde konuştu.

 Olayla ilgili araştırma polis tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Bilindiği gibi, son 2 ay içerisinde Londra’da, Türkiye kökenli 5 adet kurum ve kuruluşa molotof kokteyli saldırı yapılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.