kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
STERLIN
40,4597
BITCOIN
$64.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

DAY-MER’den Viyana’daki ırkçı saldırılar için açıklama

DAY-MER’den Viyana’daki ırkçı saldırılar için açıklama
29.06.2020
0
A+
A-

Londra’da Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), 25 Haziran günü Viyana’da meydana gelen ırkçı saldırılara karşı bir basın bildirisi yayınladı.

“Viyana’daki ırkçı saldırıyı kınıyor, emekçileri ırkçılığa ve faşizme karşı birlik olmaya çağırıyoruz” başlığıyla yayımlanan bildiride, ırkçı saldırılara karşı tepki gösterildi.

Açıklamada, “25 Haziran günü insanların dini ve milli duygularını istismar eden ırkçı-faşist bir grup tarafından Viyana DİDF derneğine ve demokrasi güçlerine yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırının arkasında olan güçlere, provokasyonlarına derhal son vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Demokrasi ve barış, halkların kardeşliği ve emekçilerin birliği için, baskıya, sömürüye ve faşizme karşı mücadelemizin hiçbir koşulda engellenemeyeceğini herkesin bilmesini isteriz.

Viyana’da yaşanan bu saldırı ilk değil. 1 Mayıs eylemlerinin ardından da buna benzer bir saldırı gerçekleşti. Saldırganların attığı sloganlara bakıldığında, saldırının arkasında esas olarak kimlerin olduğu da açıkça görülmekte. Saldırganlar bir yandan ‘Allahuekber’, diğer yandan ‘Recep Tayyip’ sloganları atarak, saldırılarını gerçekleştirmekte” ifadeleri kullanıldı.

EMEKÇİLERİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

AKP hükümetinin bir dönemdir Türkiye’de uyguladığı gerici politikaları Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenliler arasında da yaygınlaştırmaya çalıştığının belirtildiği açıklamada bunun “istihbarat elemanları, özel görevlendirilmiş provokatif güçler, camiler, milliyetçi-şoven dernekler” aracılığıyla yapıldığı öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca, “Yaşanan bu saldırı, sadece Türkiye kökenli emekçileri bölmeye değil, aynı zamanda Avusturya’da değişik uluslardan emekçilerle birlik olma, ortak yaşama olanaklarımıza da zarar verecektir. Avusturya polisinin saldırı anını izlemesi, saldırgan çeteye yönelik hiçbir önlem almaması da bu açıdan dikkat çekicidir” denildi.

BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

“Türkiye kökenli gericilerin gerçekleştirdiği bu saldırı, aynı zamanda bu ülkedeki ırkçı-faşist örgütlerin ekmeğine de yağ sürmektedir. ‘Göçmenlerin suçlu ve sorunlu oldukları’ şeklindeki propagandalarına malzeme yaparak, ön yargıları artırmaya çalışacaklardır” ifadelerinin kullanıldığı açıklama, “DAY-MER olarak tüm emekçileri, gerici güçlerin provokasyon girişimlerini boşa çıkarmak için sağduyulu olmaya, yerli ve göçmen emekçiler olarak birliğimizi güçlendirmeye, her renkten sermayenin ırkçı-gerici, emekçi düşmanı politikalarına karşı el ele vermeye çağırıyoruz” sözleriyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.