kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
STERLIN
40,6456
BITCOIN
$64.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Birleşik Krallık’ta mağazalar “Covid-19 Secure” olarak hizmet vermeye başladı

Birleşik Krallık’ta mağazalar “Covid-19 Secure” olarak hizmet vermeye başladı
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Birleşik Krallık hükümetinin yönergelerine uyan tüm zaruri olmayan perakendeciler, 15 Haziran’dan itibaren halka kapılarını açabildi. Devletin resmi sitesinde yayımlanan ve www.gov.uk/guidance/working-safely-during-coronavirus-covid-19 internet adresinde yer alan yönergelere uyan giysi ve ayakkabı mağazaları, kitapçılar, elektronik perakendeciler, fotoğraf stüdyoları, iç mekan pazarları artık “Covid-19 Secure” olarak yeniden faaliyet göstermeye başladı.

Yönergeleri uygulayan mağazalar, Sağlık ve Güvenlik Uzmanını kullanarak risk değerlendirmesi yapmak durumunda kaldı; bu güvenlik önlemleri aynı zamanda işverenlerin, personeli ve varsa sendika temsilcilerine danışmakla yükümlü olduğu anlamına geliyor. 50 veya daha fazla çalışanı olan işletmeler, değerlendirmelerinin bulgularını web sitesinde yayınlamalı; mağazalar ayrıca el yıkama ve yüzey temizliği sıklığı da dahil olmak üzere personelini ve müşterilerini güvende tutmak için hijyen prosedürleri geliştirmek zorunda.

IKEA

Mağazaların alacağı diğer önlemlerse, aynı anda mekan içinde olmalarına izin verilen müşteri sayısının kontrolü, alışveriş arabaları ve sepetleri, self-checkouts noktaları ve personelin kullandığı el cihazlar gibi sıkça dokunulan yüzeyleri ve nesnelerin sık sık temizlemesidir.

Tüm müşterilerin bu yeni önlemlerin farkında olmasını sağlamak için, işverenlerin hijyen standartlarını korumak ve engelli kişilerin bu önlemleri almalarına yardımcı olmak için düzenli olarak hatırlatmalar yapması gerekiyor.

İsveçli mobilya devi IKEA, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Haziran ayı boyunca ülke çapında 22 mağazasını yeniden açacak ve müşterilerini ağırlayacak. IKEA ekibinin gerçek önemine değinen IKEA’nın Birleşik Krallık ve İrlanda mağazaları için Ülke Perakende Müdürü Peter Jelkeby, “İş arkadaşlarımız yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor ve güvenli mesafelerden bile gösterdikleri birliktelik ruhunu görüyorum!” diyor.

IKEA kısmı sokağa çıkma yasakları boyunca tüketicilere kapılarını kapatsa da, internet üzerinden hizmet vermeye devam edip, mümkün olan her yerde yardımcı oldu; hatta NHS personeli için Covid-19 test merkezlerine dönüştürülmesi amacıyla Wembley ve Gateshead mağazalarının büyük otoparklarının kullanımına izin verdi.

Photos © Joel Chant / www.joelchant.com
UNP-40019 – IKEA – Barnado’s Ilford.
IKEA UK and Ireland today announce its appointment of new Country Retail Manager, Peter Jelkeby

Birleşik Krallık’taki IKEA mağazalarının yeniden açılmasını Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’deki IKEA mağazalarına bakıldığında, yeni ölçüye uyarlayabildiği ve değiştirebildiğini açıklayan Jelkeby, “Önümüzde yeniden açılmış olan diğer ülkelerdeki IKEA mağazalarından görüp inşa edebilmek için Birleşik Krallık’ta şanslı bir konumdayız ve çalışma arkadaşlarımız ve müşterilerimizin her zaman rahat ve güvenli olmasını sağlamak için kendi içimizde bir dizi kapsamlı önlemimiz var.” diyor.

Yeni tedbirler kademeli giriş sistemi, el dezenfekte noktaları, mağazaya sınırlı sayıda müşteri alınması, alışveriş poşeti ve arabaları için daha sık temizlik yapılması anlamına geliyor. Mağazada yeniden çalışmaya başlamadan önce bir sağlık taramasından geçecek olan IKEA personeli, iş yerlerine güvenli bir şekilde nasıl seyahat edecekleri konusunda da internetten eğitim aldı.

IKEA

Jelkeby, “Tabii ki, çalışma deneyimi öncekinden biraz farklı, ancak “Birçok insan için daha iyi bir günlük yaşam yaratma” vizyonumuz ve parlak uygun fiyatlı ürün yelpazemizle insanlara ilham verme tutkumuz değişmeden kalacak.” diyor.

Müşterilerine mümkün olan en iyi deneyimi elde etmelerini sağlamak için planını öneren Jelkeby, “Tüm müşterilere adil davranmak ve göz atma sınırlamasına yardımcı olmak için herkesi, satın almak istedikleri ürünler için hazırlanmış olarak mağazaya gelmeye ve kendi poşetlerini kullanmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

İşletmelerin yeniden açılmasını desteklemek için İngiltere hükümeti tarafından Covid-19 rehberi yayınlandı. Rehber ayrıca herkesin yeni önlemi uygularken güvenli ve emniyetli olmasını sağlama çalışmaları için de kullanılabiliyor. Eğer bir işletme sahibiyseniz ve koronavirüs destek programlarından hangileri için uygun olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız, www.gov.uk/business-coronavirus-support-finder internet sitesinde yer alan iş destek bulucu aracını kullanarak, birkaç dakika içinde ihtiyaç duyduğunuz desteği bulabilirsiniz.

IKEA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.