kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$63.446
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İlkokullar daha fazla öğrenci ağırlıyor

İlkokullar daha fazla öğrenci ağırlıyor
15.06.2020
0
A+
A-
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Güney Londra’daki Bonneville İlköğretim Okulu, kapılarını kapamdan koronavirüs salgını boyunca öncelikli grupta yer alan çocukların eğitimi için çalışmalarına normal bir şekilde ara vermeden sürdürdü.

Birleşik Krallık’taki diğer birçok eğitim kurumu gibi onlar da, anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerinin yumuşak ve güvenli bir geçişle tekrar eğitime başlamalarını için hazırlıklarını tamamladılar.  Bonneville’in başöğretmeni Andrea Parker, okulların yeniden başlanmasının önemini şu sözlerle vurguladı: “Çocukları okula geri almak çok önemli – evde eğitim burada sağlayabileceğimiz yapılandırılmış eğitimin yerini tutmuyor.

Okulda verilen eğitim, öğrenimlerinin ilk yıllarındaki öğrenciler için uzun süreli öğrenmeyi mümkün kılarken, 6. Sınıftaki öğrencilerimiz içinse önemli bir kilometre taşı oluyor.

Öğrencilerin arkadaşlarını görmeleri onların genel refahlarının büyük bir parçasıdır ve bu terim onların ortaokula geçişlerinin anahtarı olacaktır.” “Çok çeşitli kökenlerden gelen çocuklarımız var” diyen Andrea Parker sözlerine şöyle devam ediyor: “Okul, içinde bulunduğu toplumu yansıtır ve çeşitlilik okulun gerçek gücü olarak kutlandığı bir yerdir.

Herkes zor süreçte her şeyin devam etmesini sağlamak için inanılmaz sıkı çalışıyor.” Parker, okullarında öğrencilere yardımcı olmak için yeni önlemler aldıklarını, okulda gezinmeyi kolaylaştırmak için mobilyaları kaldırdıklarını ve kapı kollarına dokunulmasını önlemek için kapıları açık bırakılacağını da belirtiyor.

Öğle yemeği ve mola zamanlarında da farklılıklar yapıldığını açıklayan Parker, okul tüm öğrencilerin birlikte yemek yeme yerine, temizlik ve verimlilik için yemeklerin sınıflara teslim edileceğini ve oyun saatlerinin değişeceğini de söyledi.

Hükümetin belirlediği hijyen kılavuzlarını takip ederek her ders arasında anti bakteriyel losyonlar ve el dezenfektanları konulduğu dile getiren Parker, bu sayede öğrencilerin güvende olmalarını ve eğitimlerine devam edebileceklerini belirtti.

 

Çocukların okula dönmelerine yardımcı olacak yeni önlemler

 

picjumbo_com/ Pixabay.com

İngİlİz hükümeti, çocukların bu süre zarfında eğitimlerine en güvenli ve en iyi koşullarda yeniden başlayabilmelerini sağlamaya çalışırken, çocukların okula dönmelerine yardımcı olacak yeni tedbirler aldı.

Covid-19, kreşteki en küçük öğrenciden, yükseköğretime büyük bir adım atmaya hazırlanan gençlere varıncaya kadar, eğitimini ve kritik öğrenme süreçlerini etkiledi. Coronavirüs kısıtlamaları boyunca okullar, çalışması anahtar rol oynayan işçilerin çocukları ve savunmasız çocuklar için açık kaldı, ancak 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren birçok öğrenci okullarına geri dönebiliyor.

İlkokullardaki 1. Sınıf ve 6. Sınıf öğrencileri, sosyal mesafe kuralları halinde sınıflarına geri döndü, ancak son gittiklerinden bu yana bazı önemli değişiklikler yapıldı; okullarda tek yönlü yürüme sistemleri, farklı saatlerde derse başlama zamanları ve daha az öğrencinin yer aldığı sınıflar gibi değişiklikler yapıldı.

Hükümet 15 Haziran’dan itibaren öncelikli gruplara tam zamanlı eğitim hizmeti sunan ortaokullara, liselere ve kolejlere uzaktan eğitimlerin yanı sıra gelecek yıl önemli sınavlara girecek olan 10. ve 12. Sınıflara ve 16 ile 19 yaş arasındaki öğrencilere yüz yüze destek vermelerini isteyecek.  Tüm çocukların ve gençlerin ne zaman yeniden eğitime dahil edilmeleri gerektiği konusunda bilimsel tavsiyeleri takip eden hükümet, okulların öğrenciler için en iyi eğitim yeri olduğunun ve okula gitmenin öğrencilerin zihinsel refahlarının yanı sıra akranları, bakıcıları ve öğretmenleriyle sosyal etkileşimde olmalarının önemini savunuyor.

Belirlenen sınıf grupları için okula yeniden başlama kararı, en son yapılan bilimsel tavsiyeye dayanıyor ve öğrencileri  geri döndürmek için planlanıyor; bu kapsamda başlangıçta sınıflardaki öğrenci sayısının normalden daha az olması ve koruyucu diğer önlemler alındığı açıklandı.

Bölgenizde açılan okullarla ilgili en son gelişmeler için yerel yönetiminize danışabilir vehükümetin alacağı koruyucu önlemler hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için ise aşağıdaki internet sitesi adresini ziyaret edebilirsiniz. www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-implementing-protective-measures-in-education-and-childcare-settings/coronavirus-covid-19-implementing-protective-measures-in-education-and-childcare-settingsv

 

422737/ Pixabay.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.