kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
STERLIN
40,7448
BITCOIN
$64.607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Koronadan vefat eden toplum üyemizin ailesi NHS’ten şikayetçi oldu

Koronadan vefat eden toplum üyemizin ailesi NHS’ten şikayetçi oldu
29.04.2020
0
A+
A-

Ahmet Özel, Ali Özel (Merhum), Rasime Özel

KORONAVİRÜS sebebiyle hayatın kaybeden Ali Özel’in kızı, NHS 111 servisinin umursamazlığı nedeniyle şikayetçi oldu.

Southend bölgesinde yaşayan Ali Özel’in ailesi, babaları nefes alma sorunu yaşadığı için NHS acil hattı 111’i aradı fakat geç kalınması sebebiyle Özel’in evde hayatını kaybettiğini söyledi.

Merhumun kızı Sevtap Ahmet, acil servisin ambulans göndermeme kararının babası Ali Özel’in “yaşama şansını ortadan kaldırdığını” söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan bir NHS 111 sözcüsü tüm şikayetlerin soruşturulacağını söyledi.

66 yaşındaki Ali Özel, diyabet ve yüksek tansiyon hastasıydı ve 7 Nisan’dan itibaren öksürük şikayeti ile yaşıyordu.

Oğul Ahmet Özel de Korona semptomlarını gösterdiği için kendisini odasında izole etmişti.

Ali Özel ve torunları

Aile BBC’ye yaptığı açıklamada doktor tarafından yüksek tansiyon hastası olan Ali Özel’e kullandığı tansiyon ilaçları sebebiyle öksürdüğü söylendiğini ve tansiyon ilacının değiştirildiği ve antibiyotik ilaç verildiğini söyledi.

Yeni reçetedeki ilaçları kullanmayı başlayan Ali Özel’in öksürük şikayetinin daha şiddetlendiğini belirten aile, tekrar acil servisi aradıklarını, merhumun yeni semptomlar gösterdiğini söylediklerini fakat doktorun, antibiyotik ilacın etkisini göstermesi için beklemeleri yönünde yanıt aldıklarını ve o günün akşamında Ali Özel’in yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Merhumun virüs nedeniyle kalp krizi geçirdiği ve ölüm nedeni olarak Covid-19 adlı ölüm belgesi verildiğini açıklayan eşi Rahime Özel, “Tıp uzmanlarına güvendik ve bizi hayal kırıklığına uğrattılar. Onu kurtarmamız için bir şans bile teklif edilmedi. Sebebi olmadan hayatını kaybettiğini düşünüyoruz. Neredeyse hareket edemiyor veya konuşabiliyordu. Peki neden ambulans gönderilmedi?” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.