kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
STERLIN
40,9725
BITCOIN
$69.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hakim cesur babayı ödüllendirdi

Yaşadıkları evde iki soyguncu ile burun buruna gelen Türkiyeli kebapçı Jack Dennis, hırsızları yakalayarak polise teslim etti.

Hakim cesur babayı ödüllendirdi
Jack ve Cemile Dennis ile çocukları Lavin ve Baran.

Jack ve Cemile Dennis ile çocukları Lavin ve Baran.

Soygun maksadıyla eve giren iki hırsızı etkisiz hale getiren Jack Dennis isimli Türkiye kökenli restoran işletmecisi hakim tarafından cesaretinden dolayı £750 ile ödüllendirildi. Hakimin ‘kahraman’ olarak nitelendirdiği Dennis aldığı ödülü Irak ve Gazze yararına çalışan vakıflara bağışladı.
Gazetemizin görüştüğü 2 çocuklu Jack ve Cemile Dennis çifti, geçen senenin 16 Ekim’inde işletmeciliğini yaptıkları restoranın üst katındaki evlerinde soyguncularla adeta burun buruna geldiler.

Cambridge’in Wisbech kasabasında yaklaşık dör yıldır restoran işleten Jack Dennis ailesini korumak için bir anlık refleksle hırsızların peşine düştü ve hırsızları etkisi hale getirdi. Cesareti hakim tarafından para ödülüne  layık görülen Dennis olay anını şöyle anlattı:  “Küçük kızım Lavin banyodaydı. Çocukları bilirsiniz; banyodayken sesli bir şekilde oyuncaklarıyla oynarlar. Belli bir süre sonra kızım Lavin’den ses gelmeyince eşim şüphelendi. O’na bakmaya gitti ve hırsızı banyo kapısının önünde gördü. Hırsızı görmesiyle beraber çığlık attı. Ben o an salondaydım. Eşimin sesini duyar duymaz masanın üzerinden atladım ve yanlarına koştum” dedi.

Dehşet dolu anları anlatan baba Jack Dennis oğlu Baran’ı o an göremeyince çocuğunun kaçırıldığını düşünerek hırsızların peşinden koştuğunu, hatta zanlıları hırsızlık maksadıyla değil, çocukları kaçırmak için eve girdiklerini düşündüğünü ifade etti.
Polisin güvenlik kameralarını izlemesinin ardından soyguncuların sokağın başından başlayarak tüm kapıları zorlayarak geldiklerini ve en son Dennis ailesinin evinin kapısını zorlayıp içeri girdiklerini tespit etti.

HIRSIZLARI SOKAKTA YAKALADI

Jack Dennis kaçan hırsızları evin dışında yakalamasının ve yaşadığı arbedeyi çocuklarının görmemesini büyük bir şans olarak değerlendirdi. Dennis “Kaçan hırsızları sokakta yakaladım. Yaşadığımız arbedenin ardından hırsızlardan birinin elindeki bıçak yere düştü. Etrafta komşular da olaya tanık oldu. O sırada polise haber verdiler. Çocuklarım evde kaldıkları için hırsızlarla giriştiğim kavgayı görmediler. Göreselerdi bu onlar için bir tramva olabilirdi” dedi.

Cesur Türkiyeli’nin yakalanmasını sağladığı 26 yaşındaki Agnis Koskins ile 27 yaşındaki Andrejs Hincenbergs çıkarıldıkları mahkemede suçlarını itiraf ettiler. Olayın niteliği göz önünde bulundurularak Cambridge Sulh Hukuk Mahkemesi’nden Ceza Mahkemesi’ne transfer edilen zanlılar 6’şar yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

26 yaşındaki Agnis Koskins, Dennis ailesine yaşattığı dehşet yüzünden hapisle cezalandırıldı.

26 yaşındaki Agnis Koskins, Dennis ailesine yaşattığı dehşet yüzünden hapisle cezalandırıldı.

Andrejs Hincenbergs de suç ortağı ile birlikte 6'iar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Andrejs Hincenbergs de suç ortağı ile birlikte 6’iar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

  1. hacey says:

    önce iki kızına sahip çık sonra hırsız peşine düş