kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

DP Başkanı Fikri Ataoğlu Londra’da temaslarda bulundu

19.03.2020
0
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Londra’da yaşayan toplum üyelerimizle Londra’da bir araya geldi.

ATAOĞLU: “İNGİLTERE’DEKİ GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ”

Ataoğlu, İngiltere’de çok sayıda Türkün yaşadığına dikkat çekerek siyasi gücün kullanılarak Brexit süreci sonrası Kuzey Kıbrıs’la olan ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Direkt uçuşların başlaması için baskı kurulması, iş imkânlarının artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yürütülmesinin önemine değinen Ataoğlu, Kıbrıslılar ile İngilizlerin birbirine yabancı olmadığını, tarihi geçmişi olduğunu belirtti.

Ataoğlu, lobicilik faaliyetleri, Kuzey Kıbrıs’ı tanıtım etkinlikleri, gençlerin bu işlerin parçası olması için çalışılması gerektiğini söyleyerek, Londra’da Kıbrıs Türk gençliğinin Kuzey Kıbrıs’ı tanıması, kültürünü yerinde görüp, tanıyabilmesi için daha önce başlatılan projenin devamının sağlanmasının önemine değindi.

“Gailemiz memleketimiz, gençlerimizdir” diyen Ataoğlu, Londra’daki Kıbrıslı Türk gençlere sahip çıkmak istediklerini söyledi.

ATAOĞLU, KıBRıS TÜRK SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI TEMSILCILERI VE HALKLA BULUŞTU.

Ataoğlu, asimilasyonun önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışmanın önemine değindi.

Londra ziyareti kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Ataoğlu, sorunları dinlediğini, çözüm önerileri üzerinde konuşmalar yapıldığını belirtti.

DP Başkanlığı görevini devraldıktan sonra yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ataoğlu, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Tük gençlere sahip çıkmak için de bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Dış temsilciliklerle yaptıkları ve yapacakları görüşmeleri ilgili bakanlara ileteceklerini, öneriler sunacaklarını belirterek alternatif model uygulamaların hayata geçmesi için de çalışmaların takip edileceğini belirtti.

Londra’da Kıbrıs kültürünün anlatıldığı iki ayrı festival yapılması konusunu da gündeme getiren Ataoğlu, iki festival kararlılığı sürecekse, iki festivalin bir hafta arayla değil, 3-4 hafta arayla yapılmasının Kuzey Kıbrıs’tan da destek ziyaretini artırabileceğini söyledi.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürece de değinen Ataoğlu, yurt dışındaki Kıbrıslı Türklere de seçme ve seçilme hakkı verilmesini desteklediklerini dile getirdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.