kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Mesele insan olmak” diyor Dursun Onay

“Mesele insan olmak” diyor Dursun Onay
12.03.2020
0
A+
A-

Toplumumuzun sevilen üyelerinden bir olan Dursun Onay, fırsat buldukça gazetemizi ziyaret edip, başından geçen acı tatlı olayları bizimle paylaşıyor.

Yazılar yazıp, video içerikleri oluşturan Onay, toplumumuz içindeki sorunlara dikkat çekmeyi ve sesini duyurmayı amaçlıyor.

“Mesele insan olmak” başlıklı yazında kısa hayat hikayesini anlatan Dursun Onay, “Dostlar, susmayacağım haksızlıklara boyun eğmeyeceğim; zalimler kazanamayacak.” diye serzenişte bulunuyor.

İngiltere’ye göçünü, yolculuğu sırasında ve sonrasında yaşadıklarını samimi ve duru bir dille ifade eden Dursun, yaşadığı sıkıntılar sebebiyle psikolojik tedavi gördüğünü ve bu süreçte uygulanan tedavi yöntemlerinin onu iyileştirmek yerine daha kötü bir ruh haline ittiğini anlatıyor.

Zorlu günlerinde medya kurumlarından devlet kurumlarına, dini kurumlardan derneklere kadar pek çok kapı çaldığını dile getiren Onay, toplum üyelerimiz tarafından dışlandığı ve yalnız bırakıldığı için üzüntüsünü ifade ederken, sesi titriyor, gözleri yaşarıyor.

Yazdığı şarkılar, şiirler ve diğer eserleriyle Dursun’un gönlünde taht kuran Zülfü Livaneli’nin Londra’da konser vereceğini işitince, onunla tanışmak, sesini duyurabilmek için harekete geçiyor.

Bir pankart hazırlıyor sesini duyurabilmek için, “Karanlıktayım Şimdi Güneş Toplayalım Seninle” diye yazıyor üstüne. Bir demet çiçek ve şekerlerle konser salonuna gidip, Livaneli ile görüşmek istiyor ama izin verilmiyor. Kendisini ifade etmeye çalıştıkça karşısındakilerin kabalaştıklarını ve onu darp ettikleri dile getiriyor Dursun.

O gece ağlayarak dinliyor Livaneli’nin şarkılarını…

İnsanlara onları sevdiğini söylediği için kafasına demir sandalye atılarak darp edildiğini söyleyen Dursun, sokakta tanımadığı insanlara inanıp peşlerine takıldıktan sonra gasp edilecek kadar saf ve temiz bir insan.

Yaşadığı sorunlara dayanamayarak yaklaşık 7 yıl önce Londra’yı terk eden Dursun, şimdi yakın bir şehirde yaralarını sarmaya çalışıyor.

Dursun’a kulak vermek için YouTube sayfasını www.youtube.com/channel/UCYOnHuQ3PsCTySD00nEweDg adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.