kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
STERLIN
40,6457
BITCOIN
$63.470
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

“Vatanınla Tanış” gençlik kampı tamamlandı

26.02.2020
0
A+
A-

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi (PARGEM)’nin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nın katkılarıyla düzenlediği “Vatanınla Tanış” gençlik kampı tamamlandı.

İngiltere’de yaşayan Türk gençlerin, Vatanlarının tarihi, kültürü ve birçok güzelliklerine tanık olması amacı ile tasarlanan kamp programı beş gün sürdü. Bu kapsamda Dr. Fazıl Küçük Müzesi ziyareti, Lefkoşa Surlar içinde tarihi yürüyüş, İyilik Evi ziyareti, Girne’de 20 Temmuz Yavuz Çıkartma Şehitliği ziyareti, Girne Limanı ziyareti, Muratağa ve Sandallar Köylerine ve köylerdeki Şehitliklere ziyaret, portakal ve mandalina bahçelerinde eğlenceli ve eğitici bir gün, Lefkoşa Bölgesindeki Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezinde anaokulu öğrencilerine hediye takdimi ve siyasetçilerle görüşüldü.

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekler Konseyi Sekreteri ve İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’nda 15 yılı aşkın hizmet veren Ertuğrul Mehmet de düzenlenen etkinliğe katılarak Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesine organize ettiği etkinlikten dolayı teşekkür etti. Etkinliğin İngiltere’de yaşayan Türk gençliği açısından büyük bir adım olduğunu ve grubun içerisinde Kıbrıs’a ilk kez gelen gençler olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Ertuğrul Mehmet üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer ile yaptığı görüşmede gelecek yıllarda olası faaliyetler hakkında da istişarede bulunarak bu projenin genişleyerek devam etmesi temennisinde bulundu. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyinin bu yıl olduğu gibi, gelecek yıllarda da bu ve buna benzer projelere destek vereceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.