kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3605
EURO
34,9640
STERLIN
40,9507
BITCOIN
$70.800
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere AKM ve Cemevi’nin yeni başkanı Zeynel Akdoğan oldu

27.01.2020
0
A+
A-

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin 23. Dönem Genel Kurulu yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yeni yönetim için 631 üyenin oy kullandığı seçimlerde sarı ve beyaz renkli iki liste kıyasıya yarıştı. 340 oy alan Zeynel Akdoğan’ın listesi seçimin galibi olurken, Mustafa Sivas ve Kadri Yılmaz’ın listesiyse 291 oy aldı.

Cemevinin toplantı salonunda gerçekleşen kongrede Divan Başkanlığı’nı Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil yürütürken, üyeliklere Dr. İsmail Bulut ve eski başkanlardan Hüseyin Üzüm seçildi. Yaşar İsmailoğlu Vakıf Denetleyici unvanıyla, Dilan Gülüm ise sekreter olarak Divan Kurulunda yer aldı. Belediye Meclis Üyesi Ergin Erbil, Tolga Aramaz, Erdal Doğan, ‘Dede’ Ali Dereli, Mehmet Yüksel, ‘Ana’ Yadigar Aslan, Hatice Dereli, cemevi geçmiş dönem başkanlarından Hüseyin Üzüm, Yaşar Demiralay ve yüzlerce üye ve misafirin katıldığı kongre coşkulu geçti.

Son dönem başkanı Kadir Yörük, faaliyet raporu okunmadan önce söz alarak bir veda ve teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar dileyen Yörük, yönetimi sürecini özetleyen bir konuşma yaptı.

Seçimde 631 delegenin 340’ının oyunu alarak seçimi kazanan Zeynel Akdoğan şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz ve hizmete tabi olduğumuz kurum öyle sıradan bir kurum, bir cemevi değildir. Avrupa’nın en büyük ve üye sayısı olarak da en kalabalık üyeye sahip, İngiltere’de yaşayan bütün Alevilerin emeği ve katkılarıyla tamamlanmış, İskoçya’dan Galler’e kadar her canımızın emeğinin olduğu, bu sebeple yapımı ve hizmeti nedeniyle ‘Dergah’ niteliğini hak etmiş, yolumuz için birliğimiz için çok kıymetli bir hazinemizdir. Bu bilinçle dergahımızı daha etkin ve saygın bir konuma getirmek, ismine daha yakışır bir şekilde kendisine Aleviyim diyen, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Bektaşi, Çepnı yani kendini Alevi olarak gören, her canımızı bu çatı altında buluşturmak bizim temel görevimiz olacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.