kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.982
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Cüneyd İngiltere’nin en zeki 20 çocuğu arasında

12 yasındaki Türk öğrenci Cüneyd Kahraman, zeki öğrencilerin yer aldığı Child Genius isimli TV programında yarıştı.

Cüneyd İngiltere’nin en zeki 20 çocuğu arasında
09.08.2014
0
A+
A-
12 yasındaki Türk öğrenci Cüneyd Kahraman İngiliz televizyonunda yayınlanan ‘Dahi Çocuk (Child Genius) programında yarışıyor.

12 yasındaki Türk öğrenci Cüneyd Kahraman İngiliz televizyonunda yayınlanan ‘Dahi Çocuk (Child Genius) programında yarışıyor.

12 yasındaki Türk öğrenci Cüneyd Kahraman Channel 4 TV’da yayınlanan ‘Dahi Çocuk (Child Genius) programında yarıştı. Cüneyd, büyük ilgi gören programda yarışmak için başvuran 2 bin öğrenci arasında yapılan zeka testlerinde aldığı üstün sonuçlarla son 20’ye kalmayı başardı.

İngiltere’nin önde gelen tarihi bilim mekanları arasında sayılan ve 18. Yüzyıldan bu yana Michael Faraday gibi meşhur bilim adamlarına ev sahipliği yapmış bir kurum olan Royal Institute’de yapılan yarışma, aynı zamanda çeşitli ailelerin kendi tabii ortamlarında çocuklarına yaklaşımlarındaki farklılıkları irdelemek ve gündeme taşımak amacıyla çekildi.

20 Temmuz’dan itibaren gösterime gören ve 4 bölüm halinde yayınlanan  programın 3.bölümünde yer alan Cüneyd, kafadan işlem yapma ve çok uzun sözcüklerin harflerle kodlama sorularını başarı ile geçti. Zeki öğrenci, özellikle bilimsel alandaki sorulara da başarı ile yanıt vermesine rağmen bir kaç soruya verdiği yanlış yanıtlardan dolayı elendi.

Cüneyd televizyon çekimlerinde gelecekte yapay zeka üzerine çalışmak istediğini söyledi.

Cüneyd televizyon çekimlerinde gelecekte yapay zeka üzerine çalışmak istediğini söyledi.

ASPERGER SENDROMUNU YENDİ

Programda, gelecekte biyolojik yapay üzerine çalışmak istediğini söyleyen Cüneyd, ileride felçli hastalara veya kazalarda herhangi bir organı kaybedenlere fonksiyonel organ yenilenmesinde yardımcı olabilecek metotlar üzerinde çalışmayı düşündüğünü ifade etti.  Yaşadığı evde ve odasında da çekimler yapılan Cüneyd’le ilgili annesi İlknur ve babası Fatih Kahraman da konuştular.

Cüneyd’e 6 yaşındayken, bir tür sosyal iletişim zorluğu olan Asperger Sendromu tanısı konulduğunu belirten anne İlknur Kahraman, ‘Ortaokula başlayana kadar sadece averajın üstünde zekası var diye düşündüğümüz oğlumuzun bu ölçüde bir kabiliyetinin olduğunu keşfettiği ve yarışmada rol almaya teşvik ettiği için okuluna teşekkür ederiz. Küçüklüğünde Cüneyd’in hikaye kitapları yerine ansiklopedi okuyor olmasına şaşırıyorduk, ama şimdi sebebi anlaşıldı’ dedi.

Kendisi de fen öğretmeni olan baba Fatih Kahraman ise Cüneyd’e aşırı disiplinli bir program uygulamadıklarını belirterek şunları söyledi: “ Önemli olan hemen her çocukta olan öğrenme ilgisini daima canlı tutabilecek biçimde yeni hedefler ve ilgi alanları önüne açabilmek. Sonrası kendiliğinden akıp geliyor.”

PROGRAM TARTIŞMA YARATIYOR

Büyük bir ilgi ile izlenen program basında ve eğitim çevrelerinde tartışmalara yol açıyor. Programı eleştiren çevreler, çocukların yarışmayla baskı altına alındığını savunarak bunun gelişimlerine zarar vereceği uyarısında bulunuyorlar.

Yorumlar

  1. CÜNİ’YE YAKIŞIR…
    Sevgili yeğenimiz Cünimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, sonuca ve habere çok da şaşırmadık.
    Çünkü, yazları memleketimize gelince, köy ve ev ortamlarında, bahçede, harmanda, kıyıda-köşede farklı ilgi ve meraklarından dolayı Cüneyd’in sıradışılığı kendini hemen belli oluyordu. Ancak yine de bu kadarını tahmin edemezdik. Çok mutlu olduk.
    Sevgili yeğenimiz, başta âile olarak bizleri, Ordu-Ulubey-Eymür Köyü’müzü ve de tüm milletimizi gururlandırdı. Dolayısıyla, Allah nazardan saklasın diyor, sevgili yeğenimizin o hep cıvıl cıvıl, dâima gülen, içtenlik fışkıran sevecen gözlerinden öpüyoruz.
    Bu yıl, biraz da o televizyon programları ve yarışma süreçleri sebebiyle Ordu’ya tâtile gelemedikleri için görüşemediğimiz Anne-babasıyla (İlknur-Fatih kardeşlerimiz) , kardeşi Tarık yeğenimize, diğer büyükleri ve yakınlarına da ayrıca selam ediyor hepsini hasretle kucaklıyoruz.
    İnşâllâh, yakın zamanda görüşmek dileğiyle tekar tebrikler.