kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
STERLIN
40,5908
BITCOIN
$64.233
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
10°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Enfield Alevi Kültür Merkezi öğrencileri sanat gecesi gerçekleştirdi

18.11.2019
0
A+
A-

LONDRA’DA faaliyet gösteren aktif toplum merkezlerinden biri olan Enfield Alevi Kültür Merkezinin öğrencileri düzenlenen sanat gecesiyle becerilerini sergiledi.

Britanya Alevi İnanç Kurulu Başkanı Ali Dereli Dede, Yadigar Aslan Ana ve İnanç Kurulu Üyeleri Kaya Demirçivi ve Doğan Erdoğan tarafından uyandırılan çerağla gece başladı.

İnan Çifçi önderliğindeki semah ekibinin semaha durmasının ardından sahneye Alevi Spor Akademi 8 yaş altı futbol öğrencileri ve onlardan sorumlu Yılmaz Boz geldi.

Ardından Umut Özkan önderliğindeki bağlama gurubu sahne aldı. Bağlama gurubunun performansından sonra 10 yaş altı futbol öğrencileri ve onlardan sorumlu Zeynel Karakaş sahneye çıktı.

Akabinde Ümit Armağan yönetimindeki gitar ve piyano gurubu sahne alarak performanslarını gerçekleştirdi. Sonrasında 12 yaş altı futbol öğrencileri ve onlardan sorumlu Mehmet Kamalak ve Johnson Tikara sahneye çıktı.

Ardından sahneye Derya Alibabaoğlu ve zakirlik eğitimi verdiği öğrencileri çıkarak performanslarını sergilediler. Zakirlik öğrencilerinden sonra 15 yaş altı futbol öğrencileri ve onlardan sorumlu Aligül Salih ile Serdal Yanmaz sahneye çıktı.

Sonrasında Emek Sahnesi tiyatro gurubunun performansı gerçekleşti. Bunun ardındansa Hasan Bölücek yönetimindeki resim öğrencilerinin eserleri sergilendi.

Akabinde Murat Sezgin yönetimindeki bağlama gurubu sahne alarak performanslarını sergiledi.

Bağlama gurubundan sonra sahne alan Suat Karakaş yönetimindeki koro deyişler ve türküler seslendirdi.

Ardından İrem Sayılgan tarafından yetiştirilen keman ve piyano eğitimi öğrencileri performanslarını sergiledi.

Bunun ardından Enfield AKM öğrencilerine rehberlik eden ve birer rol model olan Aras Kaplan, Damla Uyan ve Deniz Gök’ün performansları izlendi.

Sonrasında Britanya’nın dört bir yanında öğrenci yetiştiren Mustafa Kılçık ve öğrencileri sahne alarak hünerlerini gösterdi.

Ardındansa Erdal Yapıcı önderliğindeki bağlama atölyesi üyeleri sahne aldı.

Müzik performanslarının ardından sahneye Hüseyin Çiçek yönetimindeki halk oyunları ekibi geldi. Farklı yaş gruplarından oluşan halk oyunları ekipleri sırayla gösterilerini gerçekleştirdikten sonra geceye katılan herkes halay çekmek için sahneye davet edildi. Çocuk ve yetişkinlerin birlikte çektikleri halayların ardından gecenin başında uyandırılan çerağ, inanç önderlerinin dualarıyla söndürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.