kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Evler su altında kalacak”

“Evler su altında kalacak”
11.11.2019
0
A+
A-

Yokoluş İsyanı adlı çevreci grup pazar günü görenleri şaşkına çeviren bir gösteri düzenledi.

Geçen yıl İngiltere’de kurulan ve dünya çapında örgütlenen Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion), dünyanın birçok kentinde protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor.

Grup pazar günü, iklim değişikliği sebebiyle yükselen deniz seviyelerini protesto etmek için Thames Nehri’nde batan bir evi sahneledi.

Yokoluş İsyanı grubu yaptığı açıklamada, pazar günü erken saatlerde Londra’nın ünlü köprüsü Tower Bridge’in tam önünde batmış olarak gözüken ev için “Hükümete iklim eylemsizliği konusunda bir imdat çağrısı girişimi” ifadelerini kullandı.

Aktivistler, “Evlerimiz, iş yerlerimiz ve ailelerimiz çok büyük risk altında” diyerek İngiltere’nin kuzeyinde devam etmekte olan sel felaketinin bunu büsbütün gösterdiğini belirtti.

Grup ayrıca, “İnsanlar,  dünya çapında ve İngiltere’de yaşamını yitirirken bizler bunu gerçek zamanlı olarak izliyoruz. Biyolojik çeşitlilik kaybını durdurma ve sera gazı emisyonlarını sıfırlamak için eylemde bulunulmadığı sürece bu trajediler daha da kötüleşmeye başlayacak” açıklamasında bulundu.

Aktivistler, küresel deniz seviyelerinin 2100 yılına kadar 1 ile 5 metre arasında yükselebileceğine dair bilimsel tahminlere de dikkat çekti.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi 2018 yılında küresel deniz seviyelerinin 1993 yılındaki seviyesinden 81 mm daha yüksek olduğunu bildirdi. 2018 yılı, deniz seviyesinin sürekli artış gösterdiği 7. yıl olarak kaydedildi.

Evi inşa eden Katey Burak ve Rob Higgs yaptıkları açıklamada, “İklim değişikliğinin her birimizi etkilediğine dikkat çekerek yaklaşmakta olan insan yapımı felaketin ciddiyetine ilişkin farkındalığı artırmak istiyoruz” dedi.

Yokoluş İsyanı protestocuları, ekim ayında iki haftalık bir sivil itaatsizlik mücadelesi de dahil olmak üzere İngiltere’nin başkentinde birçok gösteri yapmıştı.

Dünyanın dört bir yanında yaşanan iklim eylemlerinde İngiltere, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda’de çok sayıda eylemci gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.