kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5830
EURO
34,8023
STERLIN
40,4057
BITCOIN
$64.217
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Her gün iki kişiyi öldürüyor

Toplumumuzun en yoğun yaşadığı bölgelerin başında gelen Enfield ve Haringey’de her yıl 630 dolayında kişi sigaraya bağlı rahatsızlıklardan dolayı yaşamını yitiriyor.

Her gün iki kişiyi öldürüyor

stop smoking webEnfield Belediyesi hükümete, geçen yıl ertelenen sigaraların markasız satılmasını sağlayacak düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Belediye, markasız ve üzerinde herhangi bir şekil veya yazı olmayan paketlerin, sigaranın özellikle çocuklar için daha az özendirici olmasına katkı sağlayacağını savunuyor.

Avusturalya’da sigara paketlerinin renksiz ve resimsiz satıldığına işaret eden belediye, bu ülkedeki sigara satışlarının yüzde 15 düştüğüne dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan meclis üyesi Rohini Simbodyal, Enfield’de her yıl yaklaşık 400 kişinin sigaradan kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı yaşamını yitirdiğini belirtirken, bunun en fazla ölüme neden olduğunu vurguladı.

Enfield Belediyesi sigarayı bırakma servisinin (Stop Smoking Service) son 7 yılda 10 binden fazla kişinin sigarayı bırakmasına katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, bu konuda ücretsiz destek almak isteyenlerin  0800 652 8405 numaralı telefona başvurabilecekleri kaydedildi.

sigara 2TÜRKLER’DE SİGARA KULLANMA ORANI ÜLKE ORTALAMASININ 2 KATI

Yapılan araştırmalar Enfield’de yaşayan Türkler arasında sigara kullanım oranının yüzde 49’lara ulaştığını ortaya koyuyor. Ülke ortalamasının yüzde 20 olduğu sigara kullanımı Enfield’de yaşayan 18-25 yaş grubundaki Türkler arasında yüzde 62, 11-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlerde ise yüzde 40 dolayında.

2011’de yapılan sayım sonuçlarına göre nüfusu 312 binin üzerinde olan bölgede Türkiyeliler ve Kıbrıslı Türkler, beyaz İngilizlerin ardından en kalabalık göçmen toplum. 10 binin üzerinde Türkiye doğumlu ile toplumumuzun en kalabalık 2.etnik grup olduğu  Haringey’de de sigara kullanım oranı yüzde 28 dolayında. Bu bölgede de Türkler, bangladeş gibi Asyalı toplumlarla birlikte sigara kullanımının en yoğun olduğu toplumlar arasında. Haringey’de de her yıl 230’dan fazla insan sigaraya bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybediyor.

MARKASIZ SİGARA GEÇEN YIL DA GÜNDEMDEYDİ İngiltere'de hükümet geçen yıl sigara paketlerinin markasız satılmasını sağlayacak düzenlemeyi ertelemişti. Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, söz konusu tasarıyı hayata geçirmeden önce, uygulamanın ilk olarak başladığı Avustralya'daki sonuçlarını görmek istediklerini belirtirken, muhalefet ve basın karardan Başbakan David Cameron’un seçim kampanyasını yürüten Lynton Crosby’i sorumlu tutmuştu.  Cameron’un en güvendiği danışmanları arasında bulunan Crosby’nin sahibi olduğu şirketin, sigara devi Philip Morris’in de PR ajansı olduğu ortaya çıkmıştı.

MARKASIZ SİGARA GEÇEN YIL DA GÜNDEMDEYDİ
İngiltere’de hükümet geçen yıl sigara paketlerinin markasız satılmasını sağlayacak düzenlemeyi ertelemişti. Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, söz konusu tasarıyı hayata geçirmeden önce, uygulamanın ilk olarak başladığı Avustralya’daki sonuçlarını görmek istediklerini belirtirken, muhalefet ve basın karardan Başbakan David Cameron’un seçim kampanyasını yürüten Lynton Crosby’i sorumlu tutmuştu. Cameron’un en güvendiği danışmanları arasında bulunan Crosby’nin sahibi olduğu şirketin, sigara devi Philip Morris’in de PR ajansı olduğu ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.