kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.448
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Anlaşmasız Brexit halinde Ankara Anlaşmasının akıbeti hakkında açıklama

Anlaşmasız Brexit halinde Ankara Anlaşmasının akıbeti hakkında açıklama
03.08.2019
0
A+
A-

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından anlaşmasız Brexit halinde Ankara Anlaşması da olmak üzere uluslararası arası anlaşmalar hakkında açıklama yapıldı.

Açıklama İçişleri Bakanlığınca devlet resmi internet sitesi gov.uk üzerinden yapıldı. Anlaşmasız Brexit ile binden fazla uluslararası anlaşmanın sona ereceğinin sinyalini veren İçişleri Bakanlığı, Ankara Anlaşmasına da yer verdi.

Ankara Anlaşması ile Britanya’da yaşayanların ve söz konusu anlaşma ile ülkeye göç etmek isteyenlerin merakla beklediği açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Türkiye’nin AB’yle ilişkisi, büyük ölçüde Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (“Ankara Anlaşması” olarak da anılır) arasında oluşturulan Anlaşma ile ek protokolleri ve meclis kararları ile yönetilmektedir. Türkiye ile olan ilişkimizin ticari unsurları rehberde açıklanmaktadır.

Türk vatandaşları, Ankara Anlaşmasından türetilen belirli haklara sahiptir. AB’den çıktıktan sonra İngiltere’nin bu anlaşmaya olan yükümlülüğü Uygulama Dönemi sonunda ya da daha öncesinde anlaşmasız Brexit senaryosu ile sona eriyor. Bununla birlikte, geçiş düzenlemesi olarak İngiltere, ECAA düzenlemelerinin yerleşik Türk nüfusu için etkisini çoğaltmaya çalışacaktır. Bu, ikamet eden ECAA çalışanları ve ECAA iş insanları ile aile üyelerinin şimdi olduğu gibi gelecekte de benzer şartlarla vize ve süresiz oturum başvurusu yapmalarını sağlayacaktır. İngiltere’nin anlaşmasız bir durumda (AB’den) ayrılmasından sonra gelen Türk vatandaşları ile ilgili olarak henüz bir taahhütte bulunmadık.”

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada anlaşmasız Brexit halinde mevcut Ankara Anlaşmalıların statüsünün ve haklarının korunacağı ifade edilirken, o tarihten sonra Ankara Anlaşmasının devam edip etmeyeceği hakkındaysa açıklama yapılmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.