kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$69.929
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Tugay Hurman için cenaze töreni düzenlendi

Haber ve Fotoğraflar: Cihan Şenlik

YAKALANDIĞI amansız hastalık sebebiyle hayatını kaybeden İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi eski Başkanı Tugay Hurman için cenaze töreni yapıldı.

Toplumun hemen her kesiminden insanların katıldığı cenaze töreni 30 Temmuz Salı günü Wood Green’de yer alan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde (İAKM Cemevi) gerçekleşti.

2009 yılından bu yana İAKM Cemevinde aktif görevde bulunan Hurman, 19 ve 20. dönem cemevi başkanlığını yürütmüştü. Aslen Kahramanmaraş’ın Avşin ilçesine bağlı Kötüre Köyünden olan Hurman, Almanya’nın Nürnberg şehrinde dünyaya gelmişti. Herkes tarafından sevilen ve sayılan bir kişi olan Hurman, evli ve üç çocuk babasıydı.

Birkaç önce Melonom yani cilt kanseri teşhisi konulan Hurman, St. Bartholomew’s Hastanesinde tedavi görüyordu. 2 ayı aşkın bir süredir aynı hastanede tedavi gören 45 yaşındaki Hurman’ın, 26 Temmuz Cuma akşamı hayatını kaybettiği duyuruldu.

Sevenlerini yasa boğan haberin ardından Hurman’ın Almanya’da yaşayan anne ve babası ile diğer akrabaları Londra’ya geldi. Hurman’ın vefat haberini alan Londra’daki sevenleri ise aynı gece İAKM Cemevine giderek, eşi Eylem Hurman’a baş sağlığı dileyip, açılan taziye defterine hislerini yazdılar.

TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU

Zamansız vedası ile sevenlerini üzen Tugay Hurman için İAKM Cemevinde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Toplumun hemen her kesiminden insanın katıldığı törende Hurman anısına hazırlanan video gösterimi yapıldı. Hurman’ın ve sevdiklerinin hatıralarını barındıran videonun gösteriminde gözyaşları sel oldu.

Ecem Hurman babasına veda konuşmasıyla yürekleri dağladı

BABASINA SÖZ VERDİ

Cenaze töreni başlamadan önce Tugay Hurman’ın kızı Ecem ve kardeşi Savaş kürsüye gelerek kısa birer konuşma yaptılar.

Babasının tabutunu öptükten sonra konuşmasına başlayan Ecem, yürekleri dağladı. “Kurban olduğum babam, sensizlik çok zor olacak. Biz seninle güzel günlere yürümeyi hayal ederken sen Hakk’a yürüdün babam. Şundan emin ol, senin yokluğunda kardeşlerime çok iyi bakacağım; annem de. Ve onları çok seveceğim.

Seninle kurduğumuz bütün hayalleri gerçekleştirmeye çalışacağım. Kardeşlerime örnek olacağım ve senin istediğin gibi başarılı kızlar olacağız. Hep kalbimizde olacaksın. Seni çok çok seviyoruz!”

Ecem’den sonra söz alan Savaş Hurman, “Değerli canlar bugün buraya geldiniz acımız paylaştınız; az da olsa acımızı hafifletmemize yardımcı oldunuz, sizlere çok teşekkür ediyoruz.” deyip, Tugay Hurman adına veda mektubu okudu.

Konuşmaların ardından üç zakir ağıtlar okudu. Okunan ağıtların ardından Cemevi dedesi tarafından cenaze erkanı yapıldı. Cenaze töreninin ardından Tugay Hurman’ın naaşı Enfield’de yer alan Lavender Hill Mezarlığında defnedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.