kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
STERLIN
40,4810
BITCOIN
$63.066
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türk öğrencilerden 15 Temmuz anısına resim sergisi

16.07.2019
0
A+
A-

Haber ve Fotoğraflar: Cihan Şenlik

İngiltere’de faaliyet gösteren Türkçe eğitim kurumlarının öğrencilerinin 15 Temmuz darbe girişimini hakkında yaptığı resimlerin sergisi açıldı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlıklarının Londra Eğitim Müşavirlikleri ile Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün iş birliğiyle düzenlediği sergide onlarca eser yer aldı. Sergi, Türk derneklerine bağlı okullarda Türkçe ve Türk kültürü dersi alan Türk çocukların resimleri arasından seçilen 29 parçadan oluştu.

Sergide bir konuşma yapan Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, şunları söyledi:

“Her zaman bir resim sergisine konu teşkil etmeyecek, kendine özgü bir olayın sebeplerini anmak, nereden nereye geldik bunları tartışmak ve bunları çocuk gözüyle resimlere yansıtmak üzere toplandık. 15 Temmuz 2019 tarihinde belki de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hain darbe girişimine maruz kaldı. Son derece gelişmiş, sofistike; bir o kadar da sinsi bir terör örgütünün hiç daha evvel görülmemiş yöntemlerle demokrasimiz, milli birliğimiz tehdit edildi.”

TC Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, TC Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Eğitim Müşaviri Gülgün Özçelik ve Yunus Emre Enstitüsü Londra Başkanı Mehmet Karakuş

TC Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, TC Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Eğitim Müşaviri Gülgün Özçelik ve Yunus Emre Enstitüsü Londra Başkanı Mehmet Karakuş

Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal Anadolu Haber Ajansına yaptığı açıklamada, görev bölgelerindeki 42 Türk dernek okulu, 40 İngiliz okulu olmak üzere toplam 82 okulda eğitim gören yaklaşık 3 bin öğrenciye Türkçe ve Türk kültürü dersi verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle çocuklarımızın gözünden 15 Temmuz konulu bir resim sergisi organize ettik. 29 okulumuzdan 29 resim sergileniyor. Çocuklarımız o güne ilişkin duygularını veya yaşadıklarını öğretmenlerinin organizasyonuyla resmetmeye çalıştılar.”

Resimlerin seçiminde kendisinin de rol aldığını belirten Ünsal, “Hakikaten çok etkileyici anlatımlar içeren resimler var.” dedi.

SERGİ 22 TEMMUZ’DA BİTECEK

Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş ise resim sergisine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, serginin 22 Temmuz’a kadar açık kalacağını kaydetti.

Karakuş, 15 Temmuz darbe girişiminin çocukların gözünden resmedilmesinin anlamının altını çizerek, Türk milletinin darbe girişimini atlatmış olmanın sevincini yaşadığını, serginin de çocukların bu olayları nasıl anladığını ve neler hissettiğini gösterdiğini söyledi.

Sergide yer alan okulların ve öğrencilerin listesi:

Batı Londra Türk Okulu  Seray Çarpar

Maya Çarpar

Tamara Çarpar

Azime Uzun

Timur Halil

Bickley Türk Dili Okulu Ayşe Hassan   

Nicole FIscher

Taylan Yusuf  

Kenan Hasan

Ela Cummins

Miraç Alparslan

Diyanet Vakfı Türk Okulu Şeyma Aksoy

Senem Kart

Tuana Cemre Kart

Medine Kaya

Hatice Barlas

Sultan İspir

Eldon Primary School Yağmur Melek Karsandı
Hounslow Turkish Academy Semiha Dinç

Ezgi Güçlüer

Hull Turkish Education Society Esma Tunç

Feyza Özer

Newcastle Turkish Community Association Aylin Rana Türkçakal

Elvin Zengin

Newport Diyanet Cami Türk Okulu Asude Nur Erek

Merve Nur Erek

Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Ali Bozacı

Hacer Bozacı

Reading Turkish Community Centre Sümeyye Kavak 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.