kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
STERLIN
41,0866
BITCOIN
$70.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

UID UK tarafından 15 Temmuz paneli gerçekleşti

16.07.2019
0
A+
A-

ULUSLARARASI Demokratlar Birliği İngiltere (UID UK) tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin panel düzenlendi. Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın, AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AKP Londra Temsilcisi Abdurrahim Boynukalın ve darbe girişimi gecesi yaralanan Enes Babacan’ın konuşmacı olduğu panele Türk ve yabancı dinleyiciler katıldı.

Büyükelçi Ümit Yalçın, uluslararası toplumun FETÖ’nün bir sosyal hareket değil, siyasi ve ekonomik hedefleri bulunan çok karanlık bir örgüt olduğunu yavaş yavaş anladığını belirterek, Türkiye’nin kararlı bir şekilde bu çerçevedeki çabalarına devam edeceğini söyledi.

Yalçın, “FETÖ’yü bitirmeye yönelik çabalarımız uzun vadeli bir mücadeleyi içeriyor. Türk hükümeti kararlı bir şekilde bu çerçevedeki çabalarına devam ediyor” dedi.

FETÖ konusunda farkındalığın artmasıyla bazı ülkelerin yapıyı terör örgütü ilan edip bazı adımları hayata geçirdiğini vurgulayan Yalçın, “FETÖ’nün ve kurumlarının yasa dışı faaliyetleri değişik ülkelerde ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin üçüncü ülkelere sınır dışı edilmesinin yanı sıra 20’den fazla ülkeden 110 FETÖ üyesi Türkiye’ye iade edildi. Maarif Vakfı, 18 ülkede FETÖ bağlantılı okulları devraldı. 36 ülkede FETÖ bağlantılı okul ve dil kurslarının faaliyetlerine son verildi.” ifadesini kullandı.

“AVRUPA İÇİN DE TEHDİT”

AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ise Türkiye’nin DEAŞ, PKK ve FETÖ ile mücadelesine vurgu yaparak, tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir yaklaşım benimsemesinin önemine değindi. FETÖ’nün çok karmaşık bir yapısı olduğunu, bu yüzden de Avrupa ülkelerinin anlamasının kolay olamayacağını kaydeden Sırakaya, FETÖ’nün ordu, yargı ve polise sızma çalışmaları, ekonomik faaliyetleri ile devleti ele geçirme amacına ilişkin bilgi verdi.

Avrupalı yetkilileri FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri için de ne kadar tehlikeli olduğu konusunda bilgilendirdiklerini kaydeden Sırakaya, “Er ya da geç diğer ülkeler için de potansiyel bir tehdide dönüşeceklerdir” dedi.

Darbe gecesi yaşananları anlatıp, FETÖ örgütü üzerine analizler yaptı. Darbe gecesi yaralanan Enes Babacan ise yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz’a ilişkin video gösteriminin ardından soru cevap kısmına geçilen panel daha sonra katılanlara teşekkür edildikten sonra sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.