kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
STERLIN
40,9336
BITCOIN
$70.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Büyükelçilikte 15 Temmuz anması gerçekleşti

Büyükelçilikte 15 Temmuz anması gerçekleşti
16.07.2019
0
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinde ülkedeki Türk sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı törenle anıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükelçi Ümit Yalçın, FETÖ ile uzun soluklu bir mücadele verildiğini ve bu mücadelenin yurt dışında farklı nitelikler kazandığını söyledi.

“Yurt dışı çok daha girift ve 160 ülkede örgütlenmiş sinsi bir örgütün uzantılarıyla mücadeleyi gerektiriyordu.” diyen Yalçın, bunun da sabırlı ve kararlı bir stratejiyi gerektirdiğini kaydetti.

Yalçın, mücadelenin yurt dışı ayağının FETÖ militanlarının hareket alanlarını daraltmayı amaçladığını belirterek, “Bunların bulunmaları, Türkiye’ye getirtilmeleri, adalet önüne çıkartılmaları için çaba gösterildi. Ya sınır dışına çıkartılmalarına ya da iade taleplerimizin hukuki bir süreçle sonuçlandırılmasına çalışıldı.” diye konuştu.

Ümit Yalçın

Ümit Yalçın

İngiltere’de de bu amaca dönük hukuki süreçlerin başlatıldığına dikkati çeken Yalçın, şunları söyledi:

“İadelerle ilgili talepler yapıldı. Bunlardan bazılarının iadeleriyle ilgili mahkeme süreçleri yaşandı. Bu konuda İngiliz resmi makamları bize olumlu da yaklaştı ancak bütün o mahkeme ve yüksek mahkeme süreçleri maalesef iadeyi sağlamadı. Bu bakımdan ciddi bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadık fakat bu mücadeleler devam edecek ve farklı dosyalar ile farklı süreçlerle bunların takibine devam edilecek.”

TOPLUMA ÇAĞRI

Yalçın, Türkiye’nin 3 yıl önce bugün, tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbe girişimi ve terör saldırısı yaşadığını hatırlatarak, “Bu terör saldırısının ve darbe girişiminin bütün öncekilerden çok daha farklı boyutları ve sonuçları vardı.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın yürekli duruşuyla bu girişim püskürtüldü ve bu sinsi plan çökertildi.” ifadesini kullanan Yalçın, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarına da o gece büyükelçilik önüne gelerek demokrasiye destek verdikleri için teşekkür etti.

Yalçın, bu yolda mücadelelerinin süreceğinin altını çizerek, bunun sadece devletin değil aynı zaman da sivil toplum ve bireylerin de sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Enes Babacan

GAZİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Törende konuşan 15 Temmuz gazisi Enes Babacan ise o gece yaşadıklarını davetlilerle paylaştı.

Atatürk Havalimanı’nda genç bir şehide yardım etmeye çalışırken göğsünden ve kolunda vurularak yaralandığını anlatan Babacan, “Biz Türk milletiyiz. O ordunun bizim ordumuz olmadığını biliyoruz.” dedi.

Babacan, kendisine o gece vatandaşların tankların önüne nasıl çıktığını soran yabancılara ne yanıt verdiğini de şu ifadelerle aktardı:

“Açın Çanakkale’ye bakın. Çakalların hükmü aslanlar ortaya çıkana kadardır. Bizim ülkemizin kurucusu bir gazi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bir Mustafa Kemal çıkınca Çanakkale’de yedi düveli ‘Bismillah’ diyerek dize getirdi. 15 Temmuz’da da Allah bize yine iyi bir lideri, Recep Tayyip Erdoğan’ı nasip etti. İşte çakalların hükmü yine aslanların meydana çıkmasına kadar oldu.”

Törende 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı bir video da izletildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.