kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5994
EURO
34,8008
STERLIN
40,6119
BITCOIN
$64.533
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Federasyon’da bildiri savaşları

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu’nda 7 derneğin sert açıklamasına, üye diğer 10 dernekten aynı sertlikte yanıt geldi.

Federasyon’da bildiri savaşları
17.07.2014
0
A+
A-
1 Haziran'da yönetime gelen dernekler, muhalif gruba sert yanıt verdi.

1 Haziran’da yönetime gelen dernekler, muhalif gruba sert yanıt verdi.

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu üyesi 7 derneğin önceki gün yayınladığı bir açıklama ile 1 Haziran tarihinde yapılan genel kurulu ve eski başkan Timur Doğruyol ile mevcut yönetime yönelik sert bildirisine, aynı sertlikte yanıt geldi.

Federasyon’a üye 10 dernekten yapılan açıklamada, muhalif grubun ithamları iftira ve hakaret olarak eleştirildi. Bildiriye İngiltere  Atatürkçü  Düşünce Derneği, Azerbaycan  Evi, Kıbrıs Türk Cemiyeti, Anadolu Kültür Merkezi, Türkiye Gençlik Birligi İngiltere, Türk Öğretmenler Derneği, Londra Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Anadolu Arkadaşlık Grubu  ve İngiltere Türkleri  Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri imza attılar.Öte yandan muhalif grubun açıklamasına da imza atan Mustafa Kemal Derneği’nin, bu bildiriye de destek veren dernekler arasında yer aldığı dikkat çekti.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “ Federasyon 2014 tarihinde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirmiş ve yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmiştir. Çoğunluk sağlanıp toplantı başladıktan ve divan kurulu seçildikten 1 1/2 saat sonra 13 kişilik bir grup aniden salona girerek sükunetle devam eden toplantıya müdahele edip kargaşalık ve olay yaratarak genel kurul çalışmalarını önlemek istemişlerdir. Divan kurulu başkanının defalarca “lütfen oturun, tek tek söz alınız ve sonra da oyunuzu kullanınız” çağrılarına rağmen bağırarak ve ayakta itham ve imalarda bulunmaya devam etmişlerdir. Genel kurul toplantısını dağıtma amaçları gerçekleşmeyince de toplu halde salonu terk etmişlerdir.
Maalesef toplantıya yaptıkları antidemokratik müdahale yetmediği gibi o tarihten itibaren Federasyon seçimlerinin şaibeli olduğunu, usule uygun olmadığını ima ederek karalama polemiği başlatmışlardır.

Her şeye rağmen Yönetim Kurulunun iyi niyetle yaptığı aşağıdaki önerilerini tamamen red etmişlerdir; Öneriler; 1. Toplumun saygın ve bilhassa geçmişte federasyona emeği geçmiş, tarafsız en  azından 4 kişiden kurulacak bir kurulu tüm tarafları dinlemeye ve tavsiyede  bulunmaya çağırmak. Bilhassa aşagidaki konulara açıklık getirmelerini istemek;  • Üye derneklerin üyeliklerinin tüzüge uygunluğunu incelemek  • Son altı ay içinde üye kaydedilmiş yeni derneklerin üyeliklerinin tüzüğe  uygun olup olmadığının incelenmesi 2. En fazla 6 ay içinde olağan üstü genel kurul yapılarak “güven oyu” istenmesi 3. Güven oyu verilmezse yeniden seçime gidilmesi.

Genel kurula katılmış dernekler olarak kamuoyuna açıkça belirtmek isteriz ki;

*Genel kurul organizasyonu tamamen usulüne göre yapılmıştır. Üye derneklere 3 defa toplantı tarihi, saati ve yerini bildiren email gonderilmistir.
*Genel kurulda katılan üye derneklerin salt çoğunluğu sağlanmıştır.
*Katılan derneklerin Federasyona üyelikleri tamamen Federasyon tüzük, amaç ve geleneklerine uygundur.
*Hiç bir şekilde usulsuz veya haksız bir işlem yapılmamıştır. Bu ithamları Federasyon ve toplum için fedakarlıklarla gönüllü olarak çalışan tüm üyelerimiz için bir iftira ve hakaret olarak görüyoruz
*Yeni seçilen Federasyon Başkanı Sayın Jale Özer Swailes ve yönetim kurulu üyelerini tam güvenle destekliyor ve yeni dönemde kendilerine başarılar diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.