kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bıçaklı saldırılara karşı Londra Belediyesi önünde protesto

Demokratik Güç Birliği Bileşenleri artan bıçaklı saldırılara karşı Londra Belediyesi önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Türkçe konuşan toplum üyesi Barış Küçük’ün 1 Haziran’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından harekete geçen Demokratik Güç Birliği Bileşenleri, son eylemini Londra Belediye binası önünde gerçekleştirdi.

4 Temmuz öğle saatlerinde belediye binası önünde bir araya gelen onlarca kişi açtıkları pankart ve taşıdıkları afişlerle tepkilerini gösterdi. Londra Belediye Meclis toplantısının gerçekleştiği sırada yapılan protesto gösterisine etrafta bulunan insanlar da destek verdi.

DGB üyeleri “Kesintileriniz çocukları öldürüyor!” pankartı taşıdı

Yaklaşık iki saat süren eylemde Demokratik Güç Birliği adına konuşan İbrahim Avcı, artan şiddet olaylarının altında hükümetin yapmış olduğu para kesintilerinin yattığını dile getirerek, belediyelerin birer özerk işletme statüsünde olduğunu ve bu kesintilere karşı çıkıp uygulamayı kabul etmeme haklarının olduğunu savundu. “Avrupa Birliği tartışmaları çerçevesinde Londra Belediyesi olarak biz Avrupa Birliği içerisinde kalacağız diyebiliyorlarsa, kesintileri uygulamadan belediyeciliği sürdürebilirler.” Diye Avcı daha sonra İngilizce hazırlanan basın bildirisini okudu.

Bildiride, “Bıçaklı saldırılar son birkaç yıldır özellikle Londra’da olmak üzere Birleşik Krallık’ta büyük oranda artış göstermiştir. Britanya’da artan bıçaklı saldırıların ve çeteleşmenin sebebi merkezi ve yerel yönetimler tarafında yapılan kesintilerdir.” ifadeleri yer aldı.

2008 mali krizinin ardından Muhafazakar Parti Hükümetinin uyguladığı kesintilerin gençlik merkezlerinin kapanmasına sebep olduğunu ve bunun da artan saldırılar ve çeteleşmenin ana nedeni olduğu vurgulanan bildiride, polisin yaşananlara sırtını dönerek görmezden geldiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca Demokratik Güç Birliği Bileşenlerinin özellikle Kuzey Londra’daki genç toplum üyelerimizin korunması ve saldırılara karşı kesin çözüm bulunması için çalışmalarına devam edecekleri belirtilerek, yöneticilerin ve bu işin sorumlularının derhal harekete geçmesi talep edildi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.