kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5567
EURO
34,9001
STERLIN
40,5436
BITCOIN
$66.726
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kıbrıslı Türk Suzanne Nuri-Nixon yeniden meclis üyesi oldu

Kıbrıslı Türk Suzanne Nuri-Nixon yeniden meclis üyesi oldu

Seçimi kazanan Güney Norfolk Liberal Demokrat partililer. Soldan sağa Julian Halls, Dave Roberts, Annette James, Suzanne Nuri-Nixon ve Penny Hubble. Fotoğraf: Lucy Nixon

Londra Gazete’nin eski editörü ve Kıbrıslı Türk gazeteci Suzanne Nuri-Nixon Güney Norfolk’taki Belediye yerel seçimlerinde yeniden Liberal Demokrat partisinden meclis üyesi olarak seçildi.

İngiltere ve Kuzey İrlanda’nın bazı bölgelerini kapsayan 259 meclis için 2 Mayıs 2019 Perşembe vatandaşlar sandığa gitti.

Suzanne Nuri-Nixon (55), Perşembe günü yapılan seçimlerden sonra Güney Wymondham Bölgesinde yeniden meclis üyesi olarak seçildi.

Norfolk’ta yaşayan Suzanne, Londra Gazete’ye verdiği demeçte,  “Özellikle yerel sakinlere mesajımızı iletmek amacıyla çok çalışan ekibimiz ve partimiz adına çok mutluyum. Muhafazakar Parti hem bölgemizi hem de ilçemizi yıllarca yönetti. Oy sayımlarında vatandaşlar için büyük bir problem olan Brexit’e atıfların yapıldığı pek çok oy pusulası gördük. Bu seçimlerin İngiltere Parlamentosundaki  Brexit fiyaskosuna karşı bir tepki içerdi.”

Suzanne Nuri-Nixon, geçmişte 10 yıl boyunca Londra Gazete’de muhabir ve editör olarak çalışmış, Londra Gazete İngilizce haber sayfalarını okuyucuyla buluşturmada önce bir isim olmuştu. Nuri-Nixon, Londra Gazete’de çalıştığı dönemde güncel olayları kale aldığı köşe yazıları yazdı.

Londra Gazete’de çalıştığı zamanın ilginç ve farklı olduğunu sözlerine ekleyen Suzanne Nuri-Nixon, muhteşem insanlarla birlikte çalıştığını belirterek, “Böylesi enerjik bir toplum gazetesi için çalışmaktan gurur duydum ve çok ilginç haberlere imza attım.”

UKIP’E KARŞI DURUŞ

Bir seçim hatırasını anlatan Nuri-Nixon, “İngiltere genel seçminde Milletvekili seçilen Andy Love, David Burrowes ve Nick de Bois’le sıcağı sıcağına röportaj yapan ilk gazeteciydim. Politikaya her zaman çok ilgi duydum, ancak itiraf etmeliyim ki hiçbir zaman seçime katılacağımı düşünmedim.” dedi.

Norfolk’a taşındıktan sonra bir aşırı sağcı İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) adayının bölgesinden seçime katıldını gören Nuri-Nixon, ona karşı kampanya başlatarak politikaya atıldı. Nuri-Nixon, bunu şöyle anlatıyor: “Her zaman eğer bçlgemden bir UKIP’li  aday çıkarsa ona karşı duracağımı söylerdim. Söylediğimi de yaptım. Bence insanlara toplumumuza ve yaşam biçimimize zarar verebilecek olanlara karşı istekli ve ayakta durabileceğimizi göstermek zorundayız.”

Nuri-Nixon, rol modellerinden biri olarak Barones Meral Hüseyin Ece’yi gösteriyor ve Kıbrıslı Türklerin toplumları için ayağa kalkarak seçimlerde aktif rol almaları gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Uzun zamandır İngiltere’deyiz ve kamusal hayata girmekte biraz geride kaldık. İngiltere’de farklı bir nüfusu temsil eden, İngiliz siyasetine getirebileceğimiz beceri ve deneyimlerle birlikte, ne kadar değerli bir katkı sağlayabileceğimizi anlamanın zamanı geldi.”

Liberal Demokrat Partisi meclis üyesi Suzanne Nuri-Nixon, Güney Norfolk Bölge meclis üyeliğini 712 oyla, en yakın rakibinden 255 oy önde kazanmanın yanı sıra 351 oyla da Wymondham Belediye Meclis üyeliğini kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.