kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
STERLIN
40,8482
BITCOIN
$70.342
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Vatan Partisi İngiltere Temsilciliği olağan kurultayını yaptı

Vatan Partisi İngiltere Temsilciliği olağan kurultayını yaptı
08.05.2019
0
A+
A-

Vatan Partisi İngiltere Temsilciliği geçtiğimiz gün 11. Olağan Kurultayını gerçekleştirdi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Ali Mercan’ın katılımıyla yapılan kurultay, 5 Mayıs 2019, Pazar günü Anadolu Kültür Merkezi’nin Graham Road’daki binasında yapıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kurultayda ilk sözü Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan aldı.

“Atlantik Batıyor, Asya Çağındayız”  diyerek sözlerine başlayan Mercan, “Asya çağına girdiğimizi daha 2000’lerin başında Vatan Partisi (o zamanki İşçi Partisi) Avrasya konferanslarında belirtmişti. Atatürk de ‘Biz Asyai bir milletiz’ diyerek bu geleceğe vurgu yapmıştı,” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Ali Mercan (Ayakta)

“Türkiye ve Avrupa’nın bu yeniçağda karşılıklı yarar ve eşit ilişkiler içinde olmasının insanlığın geleceği açısından yararlı olacağını” belirten Ali Mercan “İngiltere Hükümeti ve resmi kurumlarını Türkiye’nin içişlerine müdahale edecek tutumlardan kaçınmaya ve PKK-FETÖ gibi bölücü terör örgütlerine verdiği desteği derhal geri çekmeye çağırıyoruz,” dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili AİHM’de alınan üç ayrı kararı hatırlatan Mercan, yetkisi olmayan hiç bir kurumun bu konuda karar alamayacağını vurguladı ve “bütün kurumları ve kamuoyunu AİHM kararlarını incelemeye ve hukuka uymaya çağırıyoruz,” diyerek, “kimse Türk Milleti’ni soykırımcı ilan edemez,’ dedi.

Vatan Partisi İngiltere eski Temsilcisi Hayrettin Aydın (Sağda)

Vatan Partisi İngiltere eski Temsilcisi Hayrettin Aydın ise “dünyadaki dengelerin evirilmesine karşın kapitalist bunalımın iyice su yüzüne çıkardığı, küreselleşme ürünü olan ayrımcılık; genelde yabancı düşmanlığı, özelde ise Türk ve Müslüman düşmanlığı ve ırkçılık eğilimlerinin hızla arttığını belirterek “bu durumda İngiltere’de yaşayan yurttaşlarımızın her türlü sorununa çözüm bulmak, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek de bizim sorumluluğumuz altındadır,” dedi.

Aydın, partisinin “Vatan Savaşından Milli Hükümete” şiarının ne kadar gerçekçi ve önümüzü açan bir tespit olduğunu şimdi daha iyi görebiliyoruz,” diyerek, “bu çalkantılı dönemden ancak halkın bütün kesimlerini kucaklayan, halkı birleştiren bir Milli Hükümetle çıkılır. Milli Hükümet, Milli Direnme Ekonomisi çözümün olmazsa olmaz önkoşuludur,” dedi ve sözlerini şöyle bitirdi:

“Asgari konularda taviz vermeden, Türkiye’nin birliğini pekiştiren, milli direnme ve üretim ekonomisini inşa eden, Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin çıkarlarını kararlılıkla savunan ve Vatan Partisi’nin merkezde olduğu bir Milli Hükümet artık Türkiye için bir temenni değil bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır.”

Siyasi ve mali raporların okunması ve tartışılmasından sonra seçimlere geçildi. Seçimlerin ardından Vatan Partisi İngiltere Temsilciliği yeni Yönetim Kurulu seçildi ve Başkanlığını Nihat Tosun devraldı.

Vatan Partisi İngiltere yeni temsilcisi Nihat Tosun (Sağdan üçüncü) ve Vatan Partililer

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.