kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
STERLIN
40,9772
BITCOIN
$69.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Deniz Gezmiş ve yol arkadaşları DAYMER’de anıldı

06.05.2019
0
A+
A-


Kuzey Londra’da bulunan Türk ve Kürt Toplum Merkezi’nde saat 16.00’da düzenlenen etkinlikte, Deniz Gezmiş ve yol arkadaşları idamlarının 47. yıl dönümünde saygıyla anıldı.
DAYMER’de 5 Mayıs Pazar günü düzenlenen anma etkinliğinde DAYMER Başkanı Aslı Gül, Yazar Aydın Çubukçu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Yoğun bir katılımın gösterildiği etkinlikte DAYMER Kadın Korosu, Genç Müzisyenler ile Canan Sağar ve İbrahim Yılmaz sahne aldı.
Program boyunca Semra Demirci’nin sunuculuk yaptığı etkinlikte, ilk konuşmayı yapan DAYMER Başkanı Aslı Gül, Denizleri yas tutarak değil onların emperyalizme karşı verdiği mücadele ile işçi köylü eylemlerini ile ileriye taşıyarak anmak gerektiğini vurguladı.

Aydın Çubukçu’nun ağzından Denizleri dinleyen katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Çubukçu,”Denizler ölüler, biz onlar için hiç bir şey yapamayız ama onlar bizim için bir şeyler yapmaya devam ediyor. Üstelik güçlerinden ve devrimci ateşlerinden hiç bir şey yitirmeden devam ediyorlar” dedi. Ardından Atilla İlhan’nın ‘Müjganla Ben Ağlaşırım’ dizelerine değinen Çubukçu, “Şiirde geçen ‘Bir Orman Yangını’ gibiydi sözleri, o dönemin dünyasını anlatıyor. ABD emperyalizmi, halkların gözünde bir canavar gibiydi. Burnumuzun dibindeki ABD’nin 6. Filosuna karşı mücadelenin tartışılmaz önderi de Denizdi”

Sözlerine devam eden Çubukçu, ” Özgürlük, adalet, eşitlik yanlızca barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamak demekti. Barışı tahsis etmek için ise savaşı temsil eden emperyaliz canavarının başının kesilmesi demektir. Savaş canavarını temsil eden emperyalizme karşı mücadele aslında bir barış mücadelesidir. Denizler bunu henüz 20’li yaşlarında başarmıştır.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından müzik sahnesi ile program son buldu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.