kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da 23 Nisan kutlandı

23.04.2019
0
A+
A-

 

Londra bulunan Conyaw Hall’de geçen Pazartesi günü Türkiye Londra Büyükelçiliği, KKTC Londra Temsilciliği ve Türk Dili ve Kültürü Konsorsiyumu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Pazartesi günü saat öğlen 12.00’de başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile giriş yapıldı.  Düzenlenen etkinliğe, Luton Hafta Sonu Okulu, Gümüşhane yöresi halk oyunları ile, Rauf Raif Denktaş Türk Okulu, Senden Daha Güzel bayrak gösterisi ile, Swindow Diyanet Türk Okulu, Aşık Maşuk halk dası ile, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk okulu, Koro ile, Leicester Diyanet Eğitim ve Kültür Derneği, Türkiyem Müzik Rondu ile, Bickley Türk Okulu, Bu Dünya Bizim dans gösterisi ile, Portsmouth Türk Okulu, Türkmen Kızı dans gösterisi ile, İngiltere Diyanet Vakfı Türk Okulu, Koro ile, Hornsey Atatürk Okulu, Geçmişten Geleceğe Atatürk’ün Çocuklarıdan gösterisi ile, Batı Londra Okulu, Halk dansları ile, Waltham Forest Türk Okulu, Koro ile ve Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu ise Kıbrıs Halk Dansları gösterisi ile katıldılar.

Törene Türkiye Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar’ın yanı sıra bir çok yetikili katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, bu anlamlı günde, çocukların çoşkusunu salona girdiklerinden beri hissettiklerini ve bunun da kendisine büyük bir heyecan ve mutluluk verdiğini belirtti.Yalçın, “23 Nisan 1920 tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Seneye cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız, yurt dışında sizler özellikle anne ve babalar, çocuklarımıza Türk tarihini ve kültürünü öğretmek ve onlara bu kültürü aşılamak durumundasınız” dedi. Yalçın, düzenlenen orgnizasyona destek veren ve burada bulunan bütün ailelere ve çocuklara teşekkür ettiğini belirterek herkesin bayramını kutladı.

Düzenlenen etkinliğin sonlarına doğru, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi. Yoğun bir katılım gösterilen 23 Nisan etkinliği, final şarkısı Hayat Bayram Olsa ve Rafadan Tayfa tiyatro gösterisi ile son buldu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.