kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4917
EURO
34,7613
STERLIN
40,5926
BITCOIN
$63.799
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Londra, birleşik Kıbrıs için harekete geçti

Londra, birleşik Kıbrıs için harekete geçti
18.03.2019
0
A+
A-

 

İNGİLTERE’DE faaliyet yürütmekte olan Kıbrıslı örgütlerin temsilcilerinden ve toplum bireylerinden oluşan bir grup Kıbrıslıi Londra’da bulunan Kıbrıs Toplum Merkezi’nde 14 Mart 2019 Perşembe akşamı toplandı.

Aynı grup, ilk toplantısını 15 Şubat 2019 Cuma akşamı Hackney Kıbrıslılar Merkezi’nde gerçekleştirmişti.

Perşembe akşamı düzenlenen toplantı yoğun katılımlla gerçekleşti.

İlk toplantının ardından, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar olarak, adadaki Kıbrıs sorunu ile ilgili siyasi ilerleme olması için burada lobbici faaliyetler yürütmek için karar alındı.

Özellikle  de uzun süredir müzalere edilmemesi konusundaki ciddi endişeler yoğun olarak ortaya konuldu. Samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen ve Kıbrıs’ın gelecepş konusundaki endişelere değinildi.

İki bölgeli, iki toplumlu federasyonu temelinde kabul edilen Birleşmiş Milletler çerçervesi içinde tek uluslararası kişiliği olacak biçiöde Kıbrıs sorununun çözmüne yönelik,bir hareket gerçekleşmesi için adımlar atıldı.

İngiltere’de faaliyet gösteren Kıbrıslı temsilciler ve örgütler bir araya gelerek, Kıbrıs’ta bir çözüm için,  kampanya başlattı.

14 Mart Perşembe akşamı gerçekleşen toplantıda, bu kampanyanın ismi ve amacı konuşuldu.

Kampanyanın amacı Kıbrıs’ta çözüm, dolayısıla İngiltere’de farklı kampanya stratejileri de tartışıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan, CTP Londra Dayanışma Derneği eski Başkanı İlker Kılıç, Kıbrıs’ta çözümün önemini vurguladı ve şu ifadeyi kullandı:

“Hepimiz birleşik Kıbrıs için burdayız. Amacımıza ulaşmak için ortak bir kuruluş altında mücadele vermeliyiz. Kişisel olarak ben bu mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceğim. Ortak çalışmalar birleşik Kıbrıs için oldukça önemli, başarılı sonuçlar ise ortak bir kuruluş tarafından gerçekleşebilir.

Kıbrıs’ta adik ve kalıcı bir çözüm için kampanya yürütmek amacı ile tüm Kıbrıslıların geniş, çeşitliliği olan, kapsayıcı bir kök hareketi oluşturması çok önemli.”

Kıbrıs’ta iki taraf arasında görüşmelerde önceden anlaşılmış prensipler temelinde Kıbrıs’ı yeniden birleştirmeyi amaçlayan ortak bir çabaya katkıda bulunmak isteyenler hep birlikte kampanya başlattı.

 

 

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.