kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
STERLIN
40,5524
BITCOIN
$63.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

KKTC Başbakanı Erhürman: “Halkın başarı hikayesini birlikte çalışarak yazacağız”

İNGİLTERE’DEKİ Kıbrıslı Türklerle buluşmak amacıyla Londra’ya gelen Başbakan Tufan Erhürman temaslarına başladı.

Erhürman, KKTC Londra Temsilciliği’nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği resepsiyona katıldı.

Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlik, 6 Mart Çarşamba akşamı, Yunus Emre Enstitute’de gerçekleşti.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte, ilk Kıbrıslı Türk kadın gazeteci Bedia Okan Göreli’nin hayatının konu alındığı “Söz’ün Son Kadını: Bedia Hanım” belgeseli de gösterildi. Gecede kadınların, yaşamın her alandaki önemine vurgu yapan konuşmalar yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yer alan etkinlikte açılış konuşmasını yapan KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle elçilik tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Başbakan Erhürman ve heyetiyle, belgeselin yönetmeni Fevzi Kasap’a teşekkür etti.

İngiltere Kıbrıs Türk toplumunun öne çıkan başarılı kadınlarından Middlesex Üniversite Professorü İlhan Raman ,Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (FIWAL) ilk Kıbrıslı Türk Başkanı ve İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyinin ilk kadın başkanı Aysın Yılmaz ve Enfield Belediye Meclis Başkanlığı görevini yürüten ve bu göreve atanan ilk kadın başkan olmanın yanında, Londra’daki 32 yerel bölge içindeki “en genç başkan” sıfatını da taşıyan Nesil Çalışkan’ın Dünya Kadınlar Günü üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN, LONDRA TEMASLARINA BAŞLADI

Başbakan Tufan Erhürman, konuşmasında, etkinliğe katılarak İngiltere’deki Kıbrıslı Türk kadınlara hitap etmekten ve burada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Erhürman, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk kadınların özellikle son dönemde ciddi başarıların altına imza attığını belirterek, bundan gurur duyduklarını söyledi.

Kadın olmanın zor olduğunu ancak göçmen kadına hayatın daha da zor olduğuna işaret eden Erhürman, bu zor şartlarda başarılı olan kadınlardan gurur duyduğunu belirterek, kutladı.

Başbakan Erhürman, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ta da, dünyada da tek tek çok önemli başarılara imza attığını ancak bu bireysel başarılarla henüz toplumsal başarı hikayesini yazamadıklarını ifade etti. Erhürman, toplumsal bazda başarının kardeşlik dayanışması içinde olabileceğini ancak toplumsal dayanışma varsa toplumsal başarı olacağını söyledi.

Erhürman, Kıbrıslı Türklerin tek tek dünya çapında başarıları olduğunu ama buna rağmen toplumsal başarı olmadıysa, daha fazla çalışmak, daha fazla el ele tutuşmak ve mesafeleri aşmak gerektiğini belirtti. Erhürman, “Bireysel başarıları yan yana getirip halkın başarısını yazmalıyız. Buna yürekten inanıyorum, halkın başarı hikayesini birlikte çalışarak yazacağız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.