kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
STERLIN
40,8301
BITCOIN
$70.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Karakuş, yazdığı tiyatro oyununu, çocuklara armağan etti

Karakuş, yazdığı tiyatro oyununu, çocuklara armağan etti
04.03.2019
0
A+
A-

ENFIELD Belediye Başkanı Saray Karakuş tarafından yazılan tiyatro oyunu, Millfield tiyatro salonunda 26 Şubat’ta sergilendi.

Toplumlar arasında engelleri yıkmayı ve insanlar arasında sevinci yaymayı amaçlayan tiyatro oyunu, Enfield Belediye Başkanı Saray Karakuş tarafından yazıldı. Karakuş’un yazdığı tiyatro oyunu ‘Together We are Enfield’, 26 Şubat Salı günü Kuzey Londra’da bulunan Millfied tiyatro salonunda tiyatro sevenleriyle buluştu.

Gösteriye Barnet Belediye Başkanı Reuben Thompstone, Bromley Belediye Başkanı Kim Botting, Waltham Forest Belediye Başkanı Sally Littlejohn, Tower Hamlets Belediye Sözcüsü Victoria Obaze, Haringey’in geçen dönem Belediye Başkanı Ali Gül Özbek, Enfield Belediye Başkan Yardımcısı Kate Anolue, Yasemin Brett, Ayfer Orhan, Hüseyin Işık Akpınar, Tolga Aramaz, Ergin Erbil, Doug Taylor ve Christine Hamilton’un da aralarında yer aldığı çok sayıda Belediye Meclis Üyesi ile tiyatroseverler katıldı.

Enfield Belediye Başkanı Saray Karakuş, yazdığı tiyatro oyunu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Yazmış olduğum tiyatro oyununda, toplum hizmetinin yanında  Enfield’deki yaşamı ve kendinizi bir yere ait hissetme duygusunu yansıtmak istedim. Bu temaları yansıtmak istedim. Umarım tiyatro sevenleride oyunu izlerken büyük bir zevk alacak. Toplayacağımız  bütün gelirler ‘Together We Are Enfield’ ismindeki belediye hayır kuruma bağışlanacaktır.

Enfield bölgesinin tarihi hikayeleri yanı sıra yaşayan çok güzel insanları var sevgi dolu, vicdanlı ve çıkarsız .Sevgi yi temel aldığım bu projenin tüm kredileri Platinum Performing for arts ın kurucusu Nina Lewis Hart ve dün gece sahne alan o güzel çocuklara gitsin.”

Enfield Belediyesi tarihinde ilk defa bir belediye başkanı Enfield hakkında tiyatro oyunu yazıp yönetti. Birlik ve beraberliğin öneminin anlatıldığı oyun tiyatroseverler tarafından çok beğenildi.

Belediye Başkanı olmadan oyunculuk ve tiyatro kişiliği ile bilinen Saray Karakuş, 2017 yılında Londra’da ilk kez Türkçe Tiyatro Festivali’ni düzenlemişti. Türkçe Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye’den gelen ünlü tiyatro sanatçıları sanatseverlerle buluştu. Oyun yazarı Karakuş ve Oyuncu Ümit Baysal tarafından organize edilen tiyatro festivali 2018 yılında ikinci kez gerçekleşmişti.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.