kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.711
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

VKTM Korosu 1’inci yıldönümünü kutladı

VKTM Korosu 1’inci yıldönümünü kutladı
06.12.2012
0
A+
A-

KORO_1 KORO_2 KORO_4 KORO_3Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, birinci kuruluş yıldönümünü, geçtiğimiz Cumartesi gecesi Chingford’daki Cyprus Garden Restaurant’ta düzenlediği yemekli balo ile kutladı.

KKTC Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram ve KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşen gecede seslendirilen eserler konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu yaptığı konuşmada, geçen yıl Güney Londra’da 15 üye ile kurulan koronun, bir kolunun da Kuzey Londra’da oluşturulmasıyla 23 kişiye yükseldiğini kaydetti.

Türk kültürünün önemli unsurlarından olan Türk sanat müziğini yabancı bir ülkede yaşatmak için böyle bir koronun oluşturulduğunu hatırlatan Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun misyonu, Türk müziğini Avrupa’da yaşatmak, tanıtmak ve sevdirmektir. Geçen Ocak ayında düzenlediğimiz ve Bahar Gökhan hanımefendinin de konuk sanatçı olarak sahne aldığı ilk balomuzdan elde ettiğimiz 2 bin sterlin Kuzey Kıbrıs’taki Kanser Hastaları Derneği’ne bağışlandı. Müzik ile birlikte toplumumuzun sosyal konularıyla da ilgilenmeye gayret ediyoruz. Tamiri tamamlanan binamızın hizmete girmesiyle çok yakın zamanda çocuklarımız ve gençlerimiz için de benzer planlarımız var. Bütün bu çalışmalarımızda eşim Sayın Tuncel Nalbantoğlu’nun maddi ve manevi desteği devam ediyor. Birlik olunca yapılacak çok şeyler olacak. Bir yılda aldığımız mesafe de doğru yolda olduğumuzu gösterdi.”

Koronun yorumladığı Nihavent eserlerin ardından koristler, Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserlerini solo olarak yorumladılar. Koro Şefi Naci Göçen’e ait bestelerin de yorumlandığı konserde, sanatçı Kader Ateş ile Yıldız Rezva da konuk olarak sahne aldı.

Geç saatlere kadar süren balo ve konser sonunda hazırlanan birinci yıl pastası, Koro Başkanı Turkan Nalbantoğlu, eşi Tuncel Nalbantoğlu ile Şef Naci Göçen tarafından kesilerek konuklara ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.