kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.171
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Çalışkan: “Şiddet olaylarından, derin endişe duyuyorum”

Çalışkan: “Şiddet olaylarından, derin endişe duyuyorum”
21.11.2018
0
A+
A-

İKİ gün içinde Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde, silahlı ve bıçaklı saldırıları sonucunda toplam 7 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Londra’da son zamanlarda hızlıca artan suçlar toplum arasında büyük endişe yaratmaya devam ederken, hafta sonu Edmonton bölgesinde yaşanan bıçaklı ve silahlı saldırı, bölge halkı için ciddi bir güvensizlik oluşturdu.

Edmonton bölgesinde yaşayan vatandaşlar kendilerini güvende hissetmediklerini ve dışarı çıkmaktan endişe duyduklarını belirtti.

Hafta sonu yaşanan olaylarla ilişkin Edmonton İşçi Partisi Milletvekilli Kate Osamor ve Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan açıklama yaptı.

Kate Osamor konuyla ilgili şunları söyledi:

“Pazar akşamı Edmonton’da gerçekleşen bıçaklama olayı ve Cumartesi akşamı gerçekleşen silahlı saldırı bizleri derinden üzmüştür. Bu yaşananlar korkunç ve bu olaylar hakkında herhangi bir bilgi sahibiyseniz lütfen polise bildiklerinizi anlatın. Bu şiddet ve suç olayları derhal durmalı. Toplumumuz, korku ve endişe içinde kalmamalı.

Son dönem yaşanan şiddet olayları, gençlerimizin, ailelerimizin, arkadaşlarımızın ve sevdiklerimizin yaşamlarını parçalıyor.

Mevcut hükümet, yerel yönetime kemer sıkma politikasını uygulamak yerine, gençlere karşı sorumluluklarını üstlenmek zorunda. Bütçe kesintileri veya kemer sıkmakla, halkı güvende tutamazsınız. Hükümetin, vatandaşlarına güven sağlamakta oldukça başarısız olduğu ortada.”

Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan hafta sonu yaşanan şiddet olayları hakkında şunları söyledi:

“Edmonton’da hafta sonu gerçekleşen şiddet olayları nedeniyle derin endişe duymaktayım. Kalbim, yerel toplulukla. Metropolitan Polisi ile toplum güvenliği konusunda yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz ve gereken her türlü desteği sağlayacağız.

Bu arada, bu soruşturmada yardımcı olabilecek herhangi bir bilginiz varsa, Metropolitan Polisi ile iletişim kurmanızı rica ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.