kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
STERLIN
40,9873
BITCOIN
$70.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bir Kan Bir Hayat

10 yıldır Lenfoma kanseri ile mücadele eden Birkan Kekilli, ilik nakli konusunda toplumumuzda duyarlılığı artıran bir kampanyanın sembolü oldu.

Bir Kan Bir Hayat
19.06.2014
0
A+
A-
4. Alevi Kültür Festivaline katılan onlarca gönüllü, 1.800 kişinin ilik naklinde donör olmak için başvuruda bulunmasını sağladı.

4. Alevi Kültür Festivaline katılan onlarca gönüllü, 1.800 kişinin ilik naklinde donör olmak için başvuruda bulunmasını sağladı.

Pazar günü yapılan Alevi Festivali örnek bir dayanışma etkinliğine sahne oldu. Onlarca arkadaşı, 10 yıldır lenfoma hastalığı ile mücadele eden Birkan Kekilli’ye uygun ilik bulunması için düzenlenen kampanyaya destek verdiler. Üzerlerinde ‘BİR KAN BİR HAYAT’ yazılı tişörtlerle kurulan standlarda festival ziyaretçilerine kampanyaya ilişkin bilgi veren gönüllüler, yüzlerce kişinin ‘Delete Blood Cancer’ derneği kan bankasına kayıt olarak Birkan ve diğer ilik nakli bekleyen hastalar için umut olmasını sağladılar. Arkadaşlarının uzun süredir sürdürdüğü kampanya kapsamında sanatçılardan esnafa pek çok kişinin destek verdiği Birkan için sanatçılar Özcan Türe, Mustafa Özarslan, Arzu Şahin ve Cengiz Bozkurt da yayınladıkları mesajlarla destek istemişlerdi.
BİRKAN’DAN TOPLUMUMUZA DESTEK ÇAĞRISI

- Londra’da yaşayan ve 10 yıldır Lenfoma kanseri ile mücadele eden 30 yaşındaki Birkan, ilik nakli konusunda toplumumuzda duyarlılığı artıran bir kampanyanın sembolü oldu.

– Londra’da yaşayan ve 10 yıldır Lenfoma kanseri ile mücadele eden 30 yaşındaki Birkan, ilik nakli konusunda toplumumuzda duyarlılığı artıran bir kampanyanın sembolü oldu.

30 yaşında olan Birkan uzun süredir mücadele ettiği lenfoma kanseri sürecinde iki kez ilik nakli yapılmasına rağmen iyileşemedi. Şimdi uygun donör ve ilik bulunması için donör bankasından uygun donör  bekliyor. Festival alanında gazetemize bilgi veren Birkan, uygun ilik bulunması şansının, daha çok gönüllünün tükürük örneklerinin alınması ile mümkün olacağını  belirterek toplumumuzun duyarlılık göstermesi çağrısında bulundu. Birkan, Türkiye ve Kıbrıslı hastaların uygun donör bulma olasılığının, diğer toplumlara göre çok daha düşük olduğuna dikkat çekti. 18-55 yaş arası ve kronik hastalığı olmayan herkesin  tükürük örneği vererek, ilik nakli bekleyen hastalar için uygun olup olmadıklarını öğrenebileceklerini kaydeden Birkan, gönüllülerin www.deletebloodcancer.org.uk internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabileceklerini aktardı.
Dünyadaki lösemi hastalarının ortalama yüzde 25’i kemoterapi tedavisine yanıt vermiyor. Bu nedenle “Delete Blood Cancer” isimli sağlık örgütü kan kök hücre bankası oluşturarak donörlerden ilik örneği toplamayı hedefliyor. 22 bin civarında nakil bekleyen hastanın bulunduğu İngiltere’de, bu ölümcül hastalıkla mücadele etme ve hayatta kalabilme oranı olarak en şanssız toplum kesimlerinden birisi Türkiyeliler. Zira donör olma konusunda insanlarımızının kayıtsız kalması ve bir çok insanın sadece tükürük yoluyla yapılan testlere ilgi göstermemesi, ilik nakli bekleyenleri olumsuz etkiliyor.
Birkan’a ve Birkan gibi yüzbinlerce insana yaşama şansı vermek istiyorsanız 0740 017 59 75 numaralı telefondan İlknur Bilgin’e ulaşabilir, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan “Bir Kan Bir Hayat” sayfasından detayları öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Erdoğan says:

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun