kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
STERLIN
40,5673
BITCOIN
$63.729
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Yeni okul projesi için destek istendi

Yeni okul projesi için destek istendi
22.11.2012
0
A+
A-

Muttalip_UnluerLondra’da 2005 yılından bu yana hizmet veren Nida Trust adlı eğitim vakfının, Free School programı kapsamında okul açmak için, İngiliz hükümetine müracaat ettiği kaydedildi. İngiltere eğitim sistemine göre eğitim verecek okulların yönetimini Nida Trust yürütecek, masraflarını ise İngiliz hükümeti karşılayacak.

Toplumumuzun yoğun olarak yaşadığı Hackney ve Enfield bölgelerinde, ‘Hackney Oak School’ ve ‘Enfield Oak School’ adı altında açılması planlanan okullarda, çocukların yanı sıra yetişkinlere de eğitim verilecek. Yola, en kaliteli ve en iyi eğitimi verebilmek amacıyla çıktıklarını ifade eden Nida Trust Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muttalip Ünlüer, okullarında, çocukların öz güvenlerini geliştirmeyi ve kendi kimliklerinden gurur duyacak bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başarısızlığın asla kabullenilmemesi gerekliliğine değinen Muttalip Ünlüer, sözlerine şöyle devam etti:

‘Okul, çocuğun yaşamındaki ilk toplumsal kurumdur. Okul kişiye yaşamında gerekli olacak değerleri ve bilgileri kazandırırken, topluma uyum sağlanması için gerekli sosyalleşme becerilerini de kazandırmaktadır. Okul döneminde çocuk, yepyeni bir yaşama başlamış olup, farklı tavırlar geliştirme ihtiyacındadır. Bu dönemde aile ve öğretmen tutumları çocuğun okul döneminde başarılı olması açısından oldukça önem taşımaktadır.’

Türkçe konuşan topluma mensup çocukların, okul başarısızlıklarının nedenlerini ‘kişisel özellikler’, ‘aileden kaynaklanan sebepler’ ve ‘okuldan kaynaklanan sebepler’ olarak ele alınması gerektiğine değinen Ünlüer,  ‘Biz, tüm bunların bilincindeyiz. Ayrıca, okulumuzun müfredatı tüm öğrencilere güçlü bir akademik başarı sağlamak için dengeli ve geniş bir şekilde hazırlandı. Bu bakımdan toplumumuzun tüm kesiminden projemize destek bekliyoruz. Eğer Hackney veya Enfield bölgesinde yaşıyorsanız <a href=”http://www.oakschool.org.uk”><span style=”text-decoration: underline ; color: #0000ff”><b>www.oakschool.org.uk</b></span></a> internet adresini ziyaret edip, ilkokul 3, 4, 5 veya 6’ıncı sınıftaki çocuklarınız için okulumuza kayıt yapabilirsiniz. Enfield bölgesinde yaşayanlar, ilkokul ve anaokulu çağındaki çocuklarını da kayıt edebilirler.’ diye konuştu.

Çocuklar için önemli olan bir diğer unsurun eğitim aldıkları kurum olduğunun altını çizen Ünlüer, ‘Okullarımızla ilgili toplumumuzu bilgilendirmek amacıyla Hackney ve Enfield bölgelerinde toplantılar düzenleyeceğiz. Toplantılara mutlaka katılmanızı rica ediyoruz’ dedi.

Hackney’deki ilk toplantı 1 Aralık Cumartesi günü, 1 Clapton Terrace E5 9WB adresindeki St. Thomas Church’de, saat 15.00- 16.30 arası gerçekleşecektir. Tüm halkımız davetlidir.

Eğitim amaçlı projeye destek  vermek için <a href=”http://www.oakschool.org.uk”>www.oakschool.org.uk</a> adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.