kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5094
EURO
34,8327
STERLIN
40,5979
BITCOIN
$62.498
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Anadolu Kültür Festivali, 12’inci yılını kutladı

01.10.2018
0
A+
A-

LONDRA’NIN gelenekselleşen festivali Anadolu Kültür Festivali 12’inci yılında büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Anadolu Toplum Derneği ve Süleymaniye Kültür Merkezi’nin geleneksel olarak ortaklaşa düzenlemiş olduğu Anadolu Kültür Festivali başarılı olarak geçirdiği on bir yılın ardından kalabalık ziyaretçi topluluğu ve zengin bir program ile 29 -30 Eylül tarihleri arasında Clissold Park’ta 12’nci yılını kutladı.

Anadolu Kültürünü uzun yıllardır Londralılara tanıtma sancağını taşıyan Anadolu Kültür Festivali, Birleşik Krallık’ın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Binlerce kişinin katılımı ile 29 Eylül Cumartesi ve 30 Eylül Pazar gerçekleşen festivalin resmi açılışına Türkiye’nin Londra Başkonsolos Çınar Ergin, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, KKTC Konsolos Ülkü Alemdar, KKTC Londra Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, Barones Meral Hussein Ece ve İngiliz resmi yetkililer yer aldı.

Politikacılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldığı açılış, kurdelenin kesilmesinin ardından Mehter Takımının yürüyüşüyle renkli anlara sahne oldu.

Açılışın ardından Mehter Takımının canlı performanslı izlendi ve Anadolu mutfağından lezzetler konuklara ikram edildi.

Her yıl farklı bir konsept ve değişiklikle ziyaretçilerine kapılarını açan festivalde geleneksel çadır konsepti içerisinde Anadolu kültürünü tanıtan etkinliklere yer verildi. Anadolu’nun zengin mutfağından lezzetli ev yemekleriyle beraber, Bursa Mehter Takımı’nın konserleri ve geleneksel tiyatro gösterileri de festivalde yer aldı.

Adana kebaptan çiğ köfteye, lahmacundan künefeye kadar Anadolu’nun her yöresinden tatların yanı sıra çocukların damakların uygun lezzetler de unutulmadı. Geçmiş yılarda olduğu gibi geleneksel saray sanatları, el sanatları ve Anadolu’nun farklı yörelerine has sanat gösterileri güzide sanatçılar tarafından icra edildi ve ziyaretçilere sunuldu.

Tamamen gönüllüler tarafından organize edilen ve sponsorlar tarafından desteklenen festivalle ziyaretçiler aileleriyle birlikte keyifli bir zaman geçirdi. Kültür etkinliği ve eğlencenin bir arada olduğu bir ortam oluşturuldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.