kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
STERLIN
40,5007
BITCOIN
$66.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Amaç sınavlardaki başarıyı arttırmak

Amaç sınavlardaki başarıyı arttırmak
14.11.2012
0
A+
A-

aykutBaşarılı işadamı Aykut Sadi’nin, bir buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda kuruğu Lifetime Learning Vakfı’nın açılışı 10 Kasım günü yapıldı.

Türkçe konuşan öğrencilerin GCSE ve ilk öğretim sınav sonuçlarını arttırmak amacıyla kurulan vakıf, Türk Dili ve Kültürü Okulları ile işbirliği içinde çalışıyor. Türkçe konuşan öğrencilerin sınavlardaki başarı oranının diğer etnik gruplara göre daha düşük olduğunun bilincinde olan Lifetime Learning, Londra’da yaşayan Türkçe konuşan öğrencilere, sınavlarında daha başarılı olmaları için programlar hazırlıyor.

Aynı zamanda engelli ve kimsesiz çocuklar için bilgisayar eğitimi verecek olan vakıf, onların seslerini duyurabilmek ve sunulacak eğitimlerle kendilerine olan güvenlerini arttırabilmeyi hedefliyor.

Aykut Sadi, Patricia Craine, Gülay Aktaş, Göksel Dursun ve Elvan Gül’den oluşan yönetim kurulu, Türkçe konuşan öğrenciler için hazırlanan eğitim programının bölümlerini şu şekilde sıraladı:

Bir öğrenici olarak kendini tanıma, ders çalışma teknikleri, sınavlara hazırlanma teknikleri, revizyon teknikleri, ipuçları, hafıza teknikleri, zaman ve stres yönetimi, düşüncelerin haritalanması, yüksek notlar almak için temel teknikler, sınav sonuç ortalamalarının yükseltilmesi, planlama ve cevapların kontrol edilmesi.

Masterini London School of Economics and Political Science Istatistik bölümünde yapan vakfın kurucusu Aykut Sadi,  London Business School’da (LBS) araştırmacı olarak çalıştı ve LBS’da MBA öğrencilerine ders verdi. Uzun yıllar da yerel hükümete istatistiksel danışmanlık yaptı.

Firması Britanya’da 20 ayrı şehirde okul yöneticilerine, data analizlerinin nasıl yapılabileceği konusunda eğitimler veriyor.

Geliştirdiği ‘ASSET for Schools’ adlı istatistiksel program ise Britanya’daki ilk öğretim okulları ve liseler tarafından kullanılıyor.

Daha detaylı bilgi almak isteyenlerin 020 7001 7730 numaralı telefondan veya hr@lifetimelearning.org.uk e-posta adresinden yetkililerle iletişim kurabilecekleri ya da  www.lifetimelearning.org.uk internet sayfasını ziyaret edebilecekleri bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.