kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
STERLIN
41,1376
BITCOIN
$70.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Doğan soygundan sonra hayattaymış

Doğan soygundan sonra hayattaymış
09.11.2012
0
A+
A-

cinayet-0Doğan Doğan’ı öldürmekle suçlanan sanık, mahkemede verdiği ifadede, soygun amacıyla Türk kebapçının evine girdiğini itiraf etti<span style=”font: 10.0px “>.</span>

Sanık, soygundan sonra bağlanmış bir şekilde dairesinde bırakılan Doğan Doğan’ın, evden çıktıkları sırada halen hayatta olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz hafta mahkemede ifade veren 32 yaşındaki sanık Wali Khan, 28 yaşındaki Naveed Naveed ve 35 yaşındaki Sarwar Gader, 8 Ocak’ta Doğan Doğan’ı öldürdüklerini redderken, Türk kebapçının  dairesini soyduklarını kabul ettiler.

Mahkemede bir tercüman yardımıyla ifade veren Afgan göçmen Khan, kebapçının dükkanının üst katındaki dairesine girdikten sonra Doğan Doğan’ın Lutterworth’daki öteki işletmesinden eve dönmesini beklemeye karar verdiklerini söyledi.

Khan, ‘Biz kebapçıdaydık, o sırada Doğan geldi ve merdivenlerden yukarı çıkarak odasına geçti. Doğan odasından çıktığında Sarwar Gader çığlık atarak kebapçıya saldırdı ve yüzüne bir yumruk attı.’ şeklinde konuştu.

Yumruktan sonra iki adamın dövüşmeye başladığını söyleyen Khan, boğuşmaya daha sonra Naveed’in de katıldığını belirtti.

Boğuşmanın sonunda kebapçının iki adam tarafından yere düşürüldüğü ve kıyafetleri ile yüzünün kapatıldığı iddia edildi.

Mahkemede daha önce Doğan’ın cesedinin elleri sarı bir iple bağlanmış ve yüzü kıyafetleri ile kapatılmış bir biçimde bulunduğu açıklanmıştı. Yapılan incelemede bir gözünde darp sonucu oluşmuş yaralar bulunan Kebapçının  üç kaburgasının da kırık olduğu anlaşılmıştı.

Khan, daha sonra Doğan’ın el ve ayaklarının Naveed’in arabasında bulunan sarı iple bağlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Khan, Naveed’in kendisinden Doğan’ın yatağının yanındaki dolabın çekmecelerini araştırmasını istediğini ve burada bir plastik poşet içinde 650 sterlin nakit para bulduğunu söyledi. Daha sonra ise Gader’in talimatıyla odayı terk ettiğini ancak diğer iki sanığın Doğan’ı paralarını nerede sakladığı ile ilgili araştırmaya devam ettiklerini belirtti.

AYLARCA BASKI YAPTI

Khan, Naveed’in kız arkadaşıyla yeni bir eve taşınmak için paraya ihtiyaç duyduğunu ve bunun üzerine ona Doğan’dan borç almasını önerdiğini söyledi. Ancak bunun üzerine Naveed’in Doğan’ı soymayı önerdiğini söyleyen Khan, Naveed’in bu konuda kendisine aylarca baskı yaptığını da iddia etti.

Karşı sorguda Naveed’in avukatı Joanna Greenberg Khan’ın yalan söylediğini dile getirerek, müvekkiline yönelik suçlamaları reddetti.

Avukat, Khan’ın soygunun öncesinde ve sonrasında Pakistan ile iki telefon görüşmesi yaptığını bu görüşmelerden ilkinde soygunun gerçekleşmek üzere olduğunu, ikincisinin ise soygunun tamamlandığını belirttiğini söyledi.

Khan ise söz konusu ifade karşısındaki savunmasında Pakistan’daki küçük kardeşini aramaya çalıştığını söyledi ancak numaranın neden eski bir Aleaddin’s Pizza çalışanının numarası olduğunu açıklamayı başaramadı.

Daha önce Birmingham Crown Court’un jürisine Doğan’ın ölüm nedeninin boğulma olduğu söylenmişti. Mahkemede ifade veren adli tabip Dr Stuart Hamilton maktülün ayrıca üç kaburgasının kırık olduğunu ve bu kırıkların tekmeleme sonucu oluştuğuna inandığını açıkladı.

Adli tabip Doğan’ın ağzına tıkılan kıyafetler yüzünden nefes alamadığını ve büyük olasılıkla yüzü kapatıldıktan bir kaç dakika sonra bilincini kaybettiğini söyledi.

Mahkemede konuşan bir beyin cerrahı da Doğan Doğan’ın yüzü kapatıldıktan sonraki 35 dakika içinde hayatını kaybetmiş olduğunu düşündüğünü belirtti.

Mahkeme devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.