kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Memleketimde kendimi bir suçlu gibi hissettim”

“Memleketimde kendimi bir suçlu gibi hissettim”
06.08.2018
0
A+
A-

Londra doğumlu 17 yaşındaki Ramadan Horozoğlu, 3 Ağustos Cuma sabahı askerlik mevzuatından dolayı Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapamamıştı.

18 yaşından küçük ve kolej öğrencisi olmasına rağmen, Horozoğlu’na gerekçe olarak ‘askerlik mevzuatı’ olduğu ifade ve iddia edilmişti.

İddialara karşı çıkan Horozoğlu geçtiğimiz Cuma günü Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapamadı ve 6 Ağustos Pazartesi sabahı Londra’ya dönmek zorunda kaldı.

Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk Horozoğlu ailesi, tatil için gittikleri, öz yurtları olan Kıbrıs’ta yaşadıkları bu olay onlar için büyük bir umutsuzluk ve üzüntü yarattı.

Yaşananlarla ilgili Londra Gazete’ye konuşan 17 yaşındaki Ramadan Horozoğlu, kendisine büyük bir haksızlık yapıldığını vurguladı ve ifadesine şöyle devam etti:

“Cuma günü yaşadığım olay, benim için kötü bir şaka gibiydi. Bana askerlik mevzuatından dolayı çıkış yapamazsın denildiğinde şok olmuştum. Londra’da doğup büyümeme rağmen Kıbrıs’ı her zaman anavatanım olarak gördüm ama yaşadığım bu muamele karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

‘BANA HAKSIZLIK YAPILDI’

Memleketime giriş yaparken bana herhangi bir uyarı yapılmadı ve doğal olarak ben ve ailem böyle bir olay yaşayacağımızı düşünemedik. Bana bir haksızlık yapıldı.

‘KENDİMİ SUÇLU GİBİ HİSSETTİM’

Bu olaydan sonra memleketimde kendimi bir suçlu gibi hissettim, daha doğrusu hissedildim. Zamanı geldiğinde askerlik yapmam gerekirse yaparım ama tercihim bunun kendi hür irademle gerçekleşmesi.

Havalimanında yaşadığım o kargaşa beni moral olarak çok etkiledi. Kendimi Kıbrıs’ta hapis de gibi hissettim ve en erken zaman da Londra’ya geri dönmek istedim.

‘KIBRIS’A GİTMEYECEĞİM’

Sanırım uzun bir süre Kıbrıs’a gitmeyeceğim, askerlikten kaçmak için değil ama yetkililere olan kızgınlığımdan dolayı. Gençlere böyle sahip çıkılacaksa hiç uğraşılmasın bence.”

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.