kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
STERLIN
40,9612
BITCOIN
$69.856
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Doğan Doğan cinayeti davası başladı

Doğan Doğan cinayeti davası başladı
01.11.2012
0
A+
A-

dogan-0Leicester’daki lokantasında boğularak öldürülen Türk Doğan Doğan’ın cinayeti ile ilgili dava başladı.

50 yaşındaki Maraşlı Doğan Doğan’ın cesedi Leichester’ın Evington bölgesindeki Aladdin Pizza adlı lokantada bu yılın başında bulunmuştu.

Birmingham  Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 Ekim Çarşamba günü başlayan davada 32 yaşındaki Wali Khan, 28 yaşındaki Naveed Naveed ve 35 yaşındaki Sarwar Gader cinayetle suçlandı.

Savcı Gordon Aspden Doğan’ın cesedinin 8 Ocak sabahı işe gelen iki çalışanı tarafından bulunduğunu söyledi.

Mahkemede, Doğan’ın el ve ayakları sarı bir halatla bağlanmış ve yüzü bir havlu ile kapatılmış bir biçimde bulunduğu açıklandı. Üç kaburgası kırık ve bir gözü aldığı darbeler nedeniyle yaralı olan Doğan’ın yüzüne bağlanan havlu nedeniyle boğularak öldüğü söylendi.

Savcı Aspden, saldırıda 1000 sterlin nakit paranın da çalındığını belirtti.

ÇALIŞKAN İYİ BİR İNSAN

Doğan’ın Leicester’e 24 kilometre uzaklıktaki Lutterworth kasabasındaki işletmesinde çalışan Johnny Booker da mahkemede ifade verdi.

Booker cinayetten önceki akşam Doğan ile birlikte çalıştıklarını, sabaha karşı Doğan’ın onun yanından ayrılarak Leichester’deki evine döndüğünü söyledi.

CCTV kamerası kayıtları Doğan Doğan’ın Leicester’deki dairesine 3:29’da girdiğini göseriyor. Bu görüntüler Doğan’ın son canlı görüntüleri.

Booker mahkemede Doğan’ın mutlu, çok çalışkan ve iyi bir insan olduğunu söyledi.

Mahkemede Doğan’ın Lutterworth’deki işletmesi Pizzaman’i terk edişini gösteren CCTV kamera kayıtları da gösterildi.

Doğan’ın mekanı terk edişinden bir saat kadar sonra savcılığın iddiasına göre üç sanığo taşıyan VW Passat marka otomobil Linton sokağında Leicester yönünde seyredenken göründü.

Leicester çevre yolundaki bir başka CCTV kamerası Doğan’a ait çeşitli eşyaların ve bir çift lateks eldivenin bu araçtan yola atıldığını da gösterdi.

Wali Khan ve Naveed Naveed cinayetten bir hafta sonra tutuklandı ve Doğan’ın cep telefonu sanıkların üzerinde bulundu.

Sarwar Gader ise daha sonraki hafta gözaltına alındı.

KIRIK KABURGALAR

Mahkemede ifade veren Adli Patalog Dr Stuart Hamilton Doğan’ın üç kaburgasının kırılmış olduğunu ve bu kırıkların tekmeleme sonucu oluştuğuna inandığını söyledi.

Doktor kıyafet ve havlu parçalarının Doğan’ın yüzüne şiddetle bastırıldığını ve işletme sahibinin nefessiz kalarak bir kaç dakika içinde bilincini kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Mahkemede konuşan bir beyin cerrahı Doğan’ın yüzünün kapatılmasından sonraki 35 dakika içinde hayatını kaybettiğini düşündüğünü söyledi.

Mahkeme devam ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.