kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
STERLIN
40,6494
BITCOIN
$64.486
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

12 yıldır Anadolu kültürünü Londra’da tanıtıyorlar

12 yıldır Anadolu kültürünü Londra’da tanıtıyorlar
26.07.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN her sene heyecanla beklenen en büyük festivallerinden biri olan “Anadolu Kültür Festivali” 12 yaşında.

Londra’da düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Anadolu Kültür Festivali’ zengin bir program ile 12. Anadolu Kültür Festivali ismi ile gerçekleşecek.

Londra’da Süleymaniye Kültür Merkezi ile Anadolu Toplum Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Anadolu Kültür festivalinin 12.’si 29 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında Clissold Park’ta gerçekleşecek.

Festival Düzenleme Komitesi’nin verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda dört gün sürecek olan festivalin büyük açılışı 29 Eylül Cumartesi günü olacak ve 1 Ekim Pazartesi akşamı sona erecek. Geçtiğimiz yıl festivalin açılışına TC Londra Büyükelçilik Temsilcileri, KKTC Londra Temsilciği, İngiliz Milletvekilleri, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştı. Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği ve bu yıl daha fazla ilgi görmesi beklenen festivale, sponsor olarak birçok firma destek veriyor.

Eylül ayında gerçekleşecek olan Anadolu Kültür Festivali hakkında festival komitesi şu açıklamayı yaptı:

“Her yıl binlerce insanımızın katıldığı, Anadolu kültürünü yaşadığı ve eğlenceli vakit geçirdiği ANADOLU KÜLTÜR FESTİVAL’i bu sene 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Clissold Park’ta gerçekleşecektir. Festivalimize her zamanki olduğu gibi Mehter takımı, folklör ekibi ve kültür sanatçılarımız katılacaktır. Festivalimizde Türk kültürünün vazgeçilmezi olan çeyiz çadırımız şark köşemiz, yayık ayranımız Osmanlı şerbetimiz, döner ve kebap çeşitlerimiz, ev yapımı pasta böreklerimiz, çocuk oyun alanlarımız mevcuttur.”

Ayrıca festival yönetimi kurulu Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu ve festival ile ilgili bilgi verdi.

Anadolu kültürünü tanıtan etkinliklerin yanı sıra ziyaretçilerine birbirinden lezzetli tatları sunulacaktır.

Tamamen gönüllüler tarafından organize edilen ve sponsorlar tarafından desteklenen festivalle ziyaretçilerin aileleriyle birlikte keyifli bir zaman geçirebilecekleri, piknik, kültür etkinliği ve eğlencenin bir arada olduğu bir ortam oluşturuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.