kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
STERLIN
40,4059
BITCOIN
$64.086
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra’da, kendinizi ve çocuklarınızı güvende hissediyor musunuz?

Londra’da, kendinizi ve çocuklarınızı güvende hissediyor musunuz?

ÖZELLİKLE son zamanlarda artan suç oranları Londra’da birçok aileyi endişelendiriyor. Hemen hemen her hafta ortaya çıkan kaçırılma, cinayet, uyuşturucu haberleri ile Londra’nın özellikle bazı bölgelerinde suç oranları oldukça arttı.

Biz de bu hafta sizler için Londra’da yaşayan toplumumuzun bu suç olayları karşısında gösterdiği tepkiyi ölçmek için sokaklara çıktık ve araştırdık. Londra’da kendinizi güvende hissediyor musunuz? sorumuza aldığımız cevaplardan yararlanarak hazırladığımız röportajımızı bu hafta sizler için yayınlıyoruz.

ÜLKÜ DEMİREL

Tehlike sadece Londra’da değil dünyanın her yerinde bence var. Bu konuda en büyük sorumluluk bana kalırsa ailelere düşüyor. Gençleri ve çocukları en önemlisi de kendimizi bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Eğer çocuğumuz ve kendimizin güvenliği için endişe etmemiz gereken bir bölgede yaşıyorsak bunun için yapılması gereken tedbirleri almalıyız diye düşünüyorum. Suç oranlarının artmasını ise tamamen eğitime bağlıyorum. Burada özellikle toplumumuz çocuklarının kesinlikle Türk Okullarına gönderilmesi gerekli.  Bana kalırsa çocukların gerek kültürel gerekse ahlaki olarak eğitilmesi için bu çok önemli. Her gün çıkan gençlerimizin bir şekilde karıştığı suç olayları beni çok üzüyor. Özellikle sosyal medya kullanımı konusunda ailelerin dikkatli olması gerektiğini, bu kanallardan gençlerin bir şekilde bu gruplara dahil olabildiğini düşünüyorum.

OĞULCAN ÜLKER

Hemen hemen her gün Londra’da özellikle gençlerin karıştığı suç olaylarına üzülerek şahit oluyoruz. Bu gençlerin aslında bu çete ve gruplara neden karıştığını araştırmak ve bunun çözümünü bulmak gerekir diye düşünüyorum. Londra’da çok fazla göçmen aile var. Çoğu da maddi zorluklar içerisinde yaşıyor. Bu suç olaylarının ekonomik tarafı. Diğer bir tarafı da bana kalırsa eğitim. Devletin burada önemli adımlar atması gerekiyor. İş imkanı ve gençlerin bir şekilde toplum ile kaynaştırılması sağlanmalı. Dil problemini ortadan kaldırabilecek kurslar ve eğitimlerin sayısı arttırılmalı gibi yapılabilecek çok şey var. O zaman bence bu suç oranı sayısı Londra’da oldukça düşecektir.

SARYA TUNÇ

Londra’yı Türkiye’den gelmeden önce daha güvenli bir yer olarak hayal etmiştim. Ancak hiç o kadar düşünüldüğü gibi olmadığını gördüm. Türkiye’den daha rahat ve güvenli olduğunu düşündüğüm bazı özellikleri de yok değil. Kadınlar daha rahat. Türkiye’de ki gibi giyim kıyafet gibi baskılar ve kadın üzerine yoğunlaşmış bir baskı yok burada. Ama yine de okuduğumuz haberler duyduğumuz olaylar yüzünden burada da endişelendiğim şeyler olmaya başladı. Artık gece eve giderken, karanlıkta, köşe başında dikilen erkeklerden ister istemez çekiniyorsunuz bir kadın olarak. Gençlerin özellikle de göçmen ailelerde büyümüş gençlerin burada doğmuş bile olsa bir entegrasyon problemi olduğunu görüyoruz. Diğer ülkelerden göçen ailelerde yaşayan gençleri bilemeyeceğim ama özellikle Türkiye’den gelen ailelerin gençlerinde çetelere karışma, yoğun bir şekilde uyuşturucu kullanımı ve intihar gibi olayların yaşandığını biliyorum. Bu konuda sivil toplum kuruluşları, dernekler ve büyük oranda da yapılması gerekenler devlete düşüyor. Entegrasyon sürecini sağlayıcı ve bu süreci hızlandırıcı çalışmalar yapılmalı. Gençleri daha fazla bilgilendirmek için eğitici çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum.

NADİDE KÖROĞLU

Londra’da tabi ki kendimizi güvende hissetmiyoruz. Şöyle ki özellikle çocuklarımız için çok endişeliyiz. Çocuklarımızı okula yolluyoruz. Okuldaki çevre nasıl bir çevre onu da bilmiyoruz. Son dönemlerde artan bıçaklanma gibi suçlar bizim gibi burada yaşayan aileleri endişelendiriyor. Bu olayları önlemek için ilk başta ailelerin dikkatli olması gerekiyor. Biraz evvel söylediğim gibi dışarıdaki çevresini tanımamız lazım, arkadaşlarını tanımamız lazım. Kurumlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Gençlerin yanlış bir şeyler yapmaması için onları yönlendiriyoruz. Bunun dışında polisin önlemler alması gerekiyor. Okul yönetimlerinin bu konuda tedbirler alması gerekiyor diye düşünüyorum.

AHMET HASAN

Bütün ümidimiz gençler. Onların politikaya daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. En azından yaşadıkları bölgede neler oluyor. O bölge nasıl yönetiliyor. Neler yapılabilir, bunları araştırmalarını bekliyorum. Daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Daha sosyal olan gençler bana kalırsa suç işlemez. Aksine daha iyi neler yapabilirim diye sorgulayan bir birey olur. Bu yüzden benim gençlere tavsiyem ne olursa olsun kendilerini buraya ait hissetmeleri ve bir şekilde topluma yarar sağlayacak işlerde ve projelerde yer almalarıdır. Bu zaten bana kalırsa birçok yaşanan kötü olayında önüne geçecektir.

İSMAİL İNCEDAL

Bizim sadece Londra’da güvende hissetmemiz yeterli değil. Burada çocuklarımız ve ailelerimiz var. Onların arkadaş ortamları, başlarına acaba bir şey gelir mi endişesi tabi ki bizi Londra’da tedirgin ediyor. En büyük sorunun maalesef entegrasyon sorunu olduğunu düşünüyorum. Gençlerin sivil toplum örgütleri ve kurumların çatıları altında, bir arada hareket etmelerinin onları birçok sorundan uzak tuttuğuna inanıyorum. Hem inanç boyutunda hem de kültürel olarak bu kurumlar sayesinde gençlerimizin ahlaki davranışlarının oldukça olumlu etkilendiğini düşünüyorum. Yaşanan suç oranlarının özellikle de gençler tarafından gerçekleştirilen bu olayların en önemli çözümünün eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu konuda gerek devletin çeşitli çözümler bulmasını, gerekse polisin bazı önlemler almasını bekliyoruz.

AYSEL OLDAÇ

33 yıldır bu ülkedeyim. Gün geçtikçe suç oranları artıyor. Gençlerimiz heba oluyor. Ailelerin biraz daha fazla yönelmesi gerekiyor çocuklarına. Kendi kültürlerini unutturmamaları gerekiyor. Arkadaş çevrelerine çok önem vermeleri gerekiyor. Son zamanlarda benim fark ettiğim bir durum ise aileler Londra dışına taşınıyor. Daha sakin bölgelere taşımak istiyorlar ailelerini. Sanıyorum gittikleri yerler daha sakin olduğundan suç oranları az olduğundan bu bölgeleri tercih ediyorlar. Aslında böyle olması güzel değil Londra için. Eski zamanlarla kıyasladığım zaman gerçekten suç oranları arttı. Gençlerimiz heba oluyor. İntihar olayları arttı. Ben şahsen çok üzülüyorum bu haberlere. Bu yüzden ailelerin daha fazla çocukları üzerine eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.