kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5689
EURO
34,8568
STERLIN
40,5143
BITCOIN
$66.420
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Enfield kalkınma ve yenilenme projesinde geri adım

Enfield kalkınma ve yenilenme projesinde geri adım

ENFIELD belediyesinin çok yakın zamanda hayata getirmek istediği kalkınma ve yenilenme projesinde yeniden bir geri adım yaşandı. Yenilenme ve kalkınma projenin ikinci ortağının projeden çekilmesinden dolayı geçen yıl olduğu gibi tekrar bir gerileme yaşandı.

Pacific Century Premium Gelişmeleri (PCPD) ismindeki şirket, tercih edilen kalkınma ortağı olarak atandıktan sekiz ay sonra, 6 milyar sterlinlik Meridyen Su projesiyle devam etmek istemediğini söyledi.

Yapılan açıklamadan sonra ise, Enfield belediyesi bu site için artık tek bir şirket ile çalışmayı planlamadıklarını belirtti.

Hong Kong merkezli PCPD, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Enfield belediyesi ile çeşitli görüşmeler gerçekleştik ve belediyenin beklentilerini karşılamak için olağanüstü çabalarımız olmuştu fakat bunlara rağmen iki taraf arasında önemli farklılıklar söz konusuydu. Bu nedenle şirket, 10 Temmuz’da Enfield Belediyesi’ne resmi olarak projeyle devam etmek istemediğini bildirdi.”

Meridian Su projesi üst Edmonton’ bölgesinde 82 hektarlık bir kalkınma projesi olarak gerçekleşecekti ve böylece, iş alanı ve ulaşım bağlantıları ile birlikte 10 bin yeni ev sağlanacaktı.

Geçen yıl Barrat Homes’un geri adım atlamasıyla proje planı bir gerileme yaşamamıştı ve belediye yaptığı açıklamada, Barrat Homes’un konut sakinleri için “kötü bir anlaşma” sunduğunu iddia etmişti.  Muhafazakar grup lideri Cllr Joanne Laban, PCPD’nin geri çekilmesinin proje için “en başa geri dönüş” anlamına geldiğini belirtti ve şu ifadeyi ekledi: “Plan on yıldır devam ediyor fakat hala bunun için gösterilecek ev yok. Bu siteye gelecek için potansiyel bir konut olarak bakan genç insanlarımız için çok üzücü bir olay. Bu yaşanan son olay ise belediyenin içinde yaşanan kaosun bir örneği.” Ancak, Enfield belediye lideri Nesil Çalışkan konu ile yaptığı açıklamada belediye olarak bu kalkınma projesi için yeni bir yaklaşım ile ele alacaklarını söyledi.

Çalışkan, belediye olarak PCPD’ye yaptıkları açıklamada, ticari ve finansal şartlarının üzerinde önemli endişelere sahip olduklarını söyledi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.