kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.650
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Day-Mer festivaline binlerce kişi katıldı

02.07.2018
0
A+
A-

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Day-Mer Festivali’nin 29.su, bu yıl da Türk ve Kürt toplumundan binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Özellikle havanın güzel olmasını da fırsat bilen sayıları yaklaşık 10 bin kişiyi bulan kalabalık Londra’da bulunan Clissold Park’ı doldurdu. Konuklar için hazırlanan birbirinden güzel geleneksel yemeklerle piknik havasında geçen festivalde ünlü sanatçılar sahne aldı.

1 Temmuz 2018 Pazar günü Saat 12:00’de başlayan ve girişlerin ücretsiz olduğu bu büyük ‘Park Festivali’nde kurulan stantlarda sponsor firmaların ürün tanıtımları, kitap ve takı ve yiyecek satışları yapıldı.

DAY-MER GÖNÜLLÜLERİ EMEK VERDİ

Birçok sayıda Day-Mer gönüllüsü, festival alanında konukların her anlamda rahat etmeleri ve güzel bir vakit geçirmeleri için seferber oldu. Festival alanında kurulan sahnenin yan tarafında bulunan dev ekrandan, tüm konukların festivali rahatça takip edebilmesi için ise festival boyunca canlı yayın yapıldı.

ÇOK SICAK BİR GÜN

Oldukça sıcak bir gün olması sebebiyle özellikle festival alanının çevresinde bulunan park içerisinde de yoğun bir kalabalığın ağaç altlarında ve gölgelerde oturduğu ve güzel havanın tadını çıkardıkları görüldü. Hava sıcaklığı Festival alanında 33 dereceleri bulurken hissedilen sıcaklığın 41 dereceleri bulduğu kaydedildi.

KONUK SANATÇILAR ALKIŞLANDI

Festivalde sahne alan konuk sanatçılar Mikail Aslan, Hakan Vreskala, Balkan grubu She’Koyokh Klezer ve Latin Amerika grubu Colomboloco Türkiyeli toplumun yanı sıra farklı kültürlerden izleyiciler tarafından alkış aldı.

JEREMY CORBYN’DEN MESAJ

Hackney Belediye Başkanı Philip Granville, Savaş Karşıtı Koalisyon Başkanı Lindsey German, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk Kampanyası Başkanı Weyman Bennett, UNİTE sendikası uluslararası bölün başkanı Simon Dubbins ve Ulusal Eğitim Sendikası’nda Kiri Tunks’ın da birer konuşma yaptığı festivale katılamayan Jeremy Corbyn konuklara hitaben gönderdiği görüntülü mesajında, bu yıl düzenlenen festivale programındaki yoğunluktan dolayı katılamadığını ifade eden Corbyn gelecek yıl 30.’su düzenlenecek festivale mutlaka katılacağını belirtti.

BAŞKAN GÜL: EMEKÇİNİN MÜCADELESİ ARTMALI

Festival de konuşan Day-Mer Başkanı Aslı Gül, İngiltere’de hükümetin oldukça baskıcı kemer sıkma politikalarının halkı her geçen gün daha da kötü şartlara ittiğine değindi. Emekçilerin her geçen gün açlığa ve köleliğe itilen bu koşullara karşı mücadelerini yükseltme çağrısı yapan Gül Eğitim ve sağlık sektöründeki kesintilerin ve özelliştirmelerin karşı bir reflex göstermesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’de Kürt Türk Alevi Sünni diye emekçi halkın bölünmeye çalışıldığını, İngiltere’de de göçmen karşıtı söylemlerin aynı şekilde emek mücadelesini bölmeye ve zarar vermeye niyetli kişiler tarafından planlandığını belirten Gül ‘bu oyuna gelmemeliyiz’ mesajı verdi. Başkan Gül ayrıca Day-Mer Gençlik için yapılan ve planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

 

‘ACIYI DA SEVİNCİ DE PAYLAŞMALIYIZ’

Yazar Aydın Çubukçu, Day-Mer’in kesintisiz bir şekilde 29 yıldır bu festival organizasyonunu düzenlediğini ve başarılı olmasındaki en büyük nedenin birbirine bağlı bir örgütlenme olduğuna değinerek, “Son 29 yıl içinde Türkiye ve dünyada pek çok şey değişti, pek çok acı yaşandı az da olsa sevinç görüldü. Day-Mer 29 yıl boyunca bu festivali örgütlerken daima halkların kendisi için bellediği umuttan yola çıktı ve kendisine yönelen bu desteği daime daha ileriye götürmeye çalıştı. Çünkü biliyordu ki acıyı da sevinci de paylaşmak dayanışma ve mücadele etmek için gereklidir. Dayanışma ve mücadele etmek bir ihtiyaç haline geldiği andan itibaren onu örgütlemek de kaçınılmaz bir görevdir. Bu ihtiyacı karşılamak için Day-Mer 30 yıl çalışıyorsa bu önemli ölçüde burada da bulunan insanların katkısıyla gerçekleşmiştir” dedi.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Özellikle festivale çok sayıda gencin yoğun bir şekilde katılması dikkat çekti. Gençler sahne alan konuk sanatçıların şarkılarına eşlik ederken bir yandan da arkadaşları ile keyifli birgün yaşadılar. Day-Mer Gençlik Standı önünde oynadıkları halat çekme yarışı ise renkli görüntülere sahne oldu.

‘ŞEHRİN ANLATILMAYAN HİKAYESİ’ BEĞENİ ALDI

Day-Mer bünyesinde kurulan LAPS (London Alternative Photography Society) bünyesinde bulunan profesyonel ve amatör fotoğraf sanatçıları tarafından hazırlanan ‘Şehrin Anlatılmayan Hikayesi’ isimli fotoğraf sergisi festivale katılan konuklar tarafından beğenildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.