kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
STERLIN
40,3630
BITCOIN
$64.337
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Britanya Türk Kadınları Derneği’nden bağış

Britanya Türk Kadınları Derneği’nden bağış
28.06.2018
0
A+
A-

 

LONDRA’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği, Londra’da hafta sonunda Türkçe eğitim ve öğretim veren 6 okula, düzenlenen törenle bağışta bulundu.

Bugüne kadar eğitime yaptığı sayısız bağış ve etkinlikle adından söz ettiren BTKD, Ali Rıza Değirmencioğlu, Batı Londra, Bickley, Grange park, Rauf Raif Denktaş ve Waltham Forest Türk Okullarına toplam 6 bin 500 sterlin bağışladı.

Bağış töreni, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği Rezidansında düzenlendi. Derneğin Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç, Dernek Başkanı Maviş Fuchs, Başkanı Yardımcısı Funda Aksanoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Burcu Köstem’in ev sahipliği yaptığı törene, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar, KKTC Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik, KKTC Basın Ateşesi İsmet Ramiz, Elçi Müsteşar Cem Işık’ın eşi Selva Işık, T.C Başkonsolosu Çınar Ergin’in eşi Deniz Ergin,  Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan ile  Okul Aile Birliği başkan ve yöneticileri ile dernek üyesi çok sayıda hanım ve öğretmen katıldı.

Üyelere “hoşgeldiniz” diyen BTKD Başkanı Maviş Fuchs, BTKD kurulduğundan bu yana özellikle eğitime çok destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini kaydetti, şöyle devam etti;

“Yıllardır büyük fedakarlıkla öğrencilerimizin eğitimlerini sağlayan gönüllüler ve öğretmenlerin bu kutsal çabasına küçük de olsa katkı sağlayacağına inandığımız bağışımızı siz değerli üyelerimizin huzurlarında Okul Yöneticilerine takdim etmek istiyoruz.

Bugüne kadar, Britanya Türk Kadınları Derneği’ne destek veren, yanımızda olan, etkinliklerimize katılan, bağışta bulunan başta Onursal başkanımız Sayın Esra Bilgiç Hanımefendi olmak üzere tüm üye ve dostlarımıza, Turkish Bank UK’ye, iş adamlarımıza ve her zaman etkinliklerimize geniş yeren Türk basınının değerli mensuplarına candan teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız”

Derneğin 15’inci Dönem Yönetim Kurulunun, iki yıllık dönemleri içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine 4 bin, Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği İlkokullara Anadolu’da Yardım Projesine bin, Dışişleri Mensupları Yardım Derneğine 2 bin, KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneğine bin 200 sterlin olmak üzere eğitim bağışlarıyla birlikte toplam 14 bin 700 sterlin bağışta bulunduğu bildirildi.

6 OKULA BAĞIŞTA BULUNMA KARARI MEMNUNİYET VERİCİ

Daha sonra mikrofona gelen Dernek Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç,” BTKD tarafından düzenlenen bağış töreninde bir kez daha sizleri Büyükelçilik Rezidansında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı törenin gerçekleşmesinde emeği gecen BTKD Başkanı Maviş Fuchs ve değerli ekibine öncelikle teşekkürlerimi sunmak isterim.” diyerek sözleriyle başladı.

BTKD’nin kurulduğu günden bu yana İngiltere’de yaşayan Türk kadınları arasında dayanışmayı pekiştirme ve Türk kültürünü tanıtma bağlamında oynadığı rolü memnuniyetle takip ettiğini kaydeden Sefire Esra Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“- Derneğimizce düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelir, bu yıl yine çok anlamlı bir amaç için kullanılıyor. Sayın Başkan ve Yönetim Kurulunun Londra’da Türk dili eğitimi veren altı hafta sonu okuluna bağışta bulunma kararı memnuniyet vericidir.

Birleşik Krallıktaki Türk Toplumu, gerek iş dünyasında, gerek eğitim ve kültür alanlarında etkin roller üstlenmektedir. Toplumumuzun genç bireylerininse yaşadıkları topluma daha sağlıklı şekilde uyum sağlayabilmeleri ayrıca anadillerini ve kültürlerini en iyi şekilde öğrenmeleri için Türkçe eğitim şüphesiz en önemli araçtır.

Bu vesile ile bu konuda önemli bir işlev gören hafta sonu okullarının değerli yöneticilerine, üyelerine, ailelerimize ve çocuklarımıza büyük bir özveriyle eğitim veren öğretmenlerimize, teşekkürü bir borç biliyor, kendilerini içtenlikle kutluyorum. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. “

Konuşmalardan sonra Sefire Esra Bilgiç ve Dernek Başkanı Maviş Fuchs, Ali Rıza Değirmencioğlu okulundan Sevtap Kemal ve Rabia Kılıç’a, KKTC Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran Batı Londra Türk Okulundan Funda Evans, Oya Çavdar ve Feyyaz Tekin’e,  KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar Bickley TÜrk Okulundan İnci Güryel ve Aslı  Soğancılar’a,  KKTC Ataşesi Gülgün Özçelik Grange Park Okulundan Emine Seyranoğlu, Özlem Johnson, Nilgün Freeman’a, T.C  Başkonsolosu Çınar Ergin’in eşi Deniz Ergin Rauf Raif Denktaş Okulundan Elmaz Durmuş, Türkan Uçar ve Firdevs Eren’e,  T.C Elçi Müsteşar Cem Işık’ın eşi Selva Işık ise Waltham Forest Okulundan Belin Nesim ve Nurcan Kadakal’a dev bağış çeklerini takdim ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.