kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
STERLIN
40,6941
BITCOIN
$61.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Başına vurup parasını aldılar

Camberwell bölgesinde ikamet eden 72 yaşındaki Sabri Kolçak, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 21.30 sularında evinin önünde uğradığı saldırıda, başından aldığı darbelerle yere yıkıldı.

Başına vurup parasını aldılar
10.06.2004
0
A+
A-
Sabri Kolçak

Baflına sert bir cisimle vurulan Sabri Kolçak (72), olaydan 15 saat sonra, polisin taktığı ilkyardım bandajları ile doktorların muayenesini bekliyor.

Camberwell bölgesinde ikamet eden 72 yaşındaki Sabri Kolçak, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 21.30 sularında evinin önünde uğradığı saldırıda, başından aldığı darbelerle yere yıkıldı.

Siyah olduklarını iddia ettiği iki genç saldırgan, Kolçak’ın üstünü başını parçalayarak cebindeki 20 pound para ve sigorta ile kira kartlarını alarak kaçtı.

‘Neye uğradığımı anlamadım. Aniden başıma aldığım sert bir darbe ile yere yıkıldım. Ne olduğumu anlayamadan üstümü başımı parçaladılar, cüzdanımı alarak kaçtılar’ diyen Kolçak, oturduğu evde dördüncü kez saldırıya uğradığını söyledi. Kolçak şöyle konuştu:

‘Zemin katta olan bu evin hiçbir şekilde yaşlılara uygun bir güvenliği yok. Evim iki kez camlar kırılarak soyuldu. Bir gece düğünden döndüğümde, evde hiçbirşey bırakmamışlardı. Bir defasında da gaz sayacını okumak amacıyla geldiğini söyleyen birisi, kapıyı açar açmaz üzerime saldırdı. Cebimdeki parayı alarak kaçtı’ dedi.

Başına ne olduğunu görmediği sert bir cisimle vurulduğunu söyleyen Kolçak ‘Gözümden kanlar fışkırmaya başladı. Üstüm başım kan içinde kalmıştı. Onlar gittikten sonra, akrabaların yardımıyla polisi aradık. 10 dakika sonra olay yerine gelen polis, bana ilk müdahaleyi yaparak daha sonra ambulans çağırdı ve beni Kings College Hastanesi’ne gönderdi. Hastanede maalesef benimle hiç ilgilenilmedi. Saat 10.30’dan ertesi sabah 6.30’a kadar oğlumla birlikte bekledik. Bana hiçbir müdahale yapılmadı. Sadece saat 3’te başıma film çektiler ve sabaha kadar beklettiler. Çok canım sıkıldı. Başımda sızılar olduğu halde, beni orada uykusuz sabaha kadar bekletmek hangi insanlığa sığar? Sabah olunca, doktor saat 10’da gelecek dediler. Daha çok canım sıkıldı. Onlara bağırarak hastaneden çıktım’ şeklinde konuştu.

Evine varıp üstünü değiştirdikten sonra, yardım almak için Camberwell Road üzerindeki Multi-Lingual Community Rights Shop’a giden Kolçak, burada Cafer Osman’ın da yardımıyla gerekli girişimleri başlattı.

Kolçak ‘Yalnız yaşadığım bu evde başıma gelenler nedeniyle kaç kez transfer istedim. Hiç kulak vermediler. Burada yaşamak artık bana korku veriyor. Her an yine saldırıya uğramak tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyorum. Hayatımın tehlikede olduğunu düşünüyorum. Huzurum kaçtı’ dedi.

Cafer Osman ise, bu durumda bulunan binlerce insanın kendilerine başvurduğunu, ancak yapılabileceklerin sınırlı olduğunu söyledi. Kolçak için gerekli yazışmaları başlattıklarını, başına gelenlerle ilgili hakkında bir dosyaları bulunduğunu ve durumun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kolçak ise, acılar içerisinde kıvranarak ‘Hastanesine de belediyesine de lanet olsun. Ben, İstanbul’da oğlumun polisler tarafından öldürülmesinden sonra kaçarak buralara geldim. Daha güvenli ve daha iyi bir yaşam umuyordum. Burada dünyam daha da karardı’ diyerek sitem etti.

Aslen Elazığlı olan ve kendisine saldıranların 18-20 yaşlarında iki siyah genç olduklarını söyleyen Sabri Kolçak, 8 yıldır İngiltere’de siyasi sığınmacı olarak bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.