kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
STERLIN
40,8346
BITCOIN
$63.953
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Alevilere yönelik ayrımcılık tartışıldı

Alevilere yönelik  ayrımcılık tartışıldı
18.10.2012
0
A+
A-

cemevi_1İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, “18’inci Hacı Bektaş Veli ve Gençlik Şenliği” etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz Cuma günü, ‘Türkiye’de Aleviler’ konulu bir panel düzenledi.

CHP Dersim milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP İstanbul milletvekili Müslim Sarı ile birlikte İakm ve Cemevi başkanı İsrafil Erbil’in katıldığı panel, Türkiye Hacı Bektaş Veli Derneği yöneticisi Vedat Kara tarafından yönetildi. Türkiye’nin Ortadoğu’da üstlendiği görev ve Alevilere yapılan ayrımcı politikaların işlendiği panelde Alevileri olumsuz bir sürecin beklediğine dikkat çekildi.

Konuşmasında Türkiye’nin ekonomi politikalarını da eleştiren Müslim Sarı, kapitalizmin çöküşe geçtiğini sol ve sosyalist bir anlayışın tekrar iktidara gelmesi gerektiğini vurguladı.

Panelde ayrıca Alevilerin siyasi, kültürel ve inançsal tercihlerini hiç kimsenin yargılama hakkı olmadığı ancak bireyler ya da kurumların yanlışlarının tartışılabileceğine de değildi.

GENÇLİK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

İAKM ve Cemevi, etkinlikler çerçevesinde geçtiğimiz Cumartesi günü ise gençlik şenliği düzenledi.

Magnolia salonunda düzenlenen şenlik yaklaşık bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gecede konuşan İAKM ve Cemevi başkanı İsrafil Erbil, Hacı Bektaş Veli’nin felsefesine değinerek, gençlerin bu felsefeden yararlanması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’de Alevilere yönelik ayrımcı politikalara değindi.

Gecede hazır bulunan İngiliz milletvekili Meg Hillier yaptığı konuşmada, “Türkiye’de Alevilerin hakları halen verilmiyor biliyoruz. Alevilerin hakları verilmeden Türkiye Avrupa Birliği’ne giremez” dedi.

Enfield Prince of Wales İlkokulu müdürü Julia Clark ve Westminster Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanı Celia Jenkins, Aleviliğin çok güzel bir kültür olduğunu belirttikleri konuşmalarında, İngiltere Eğitim Bakanlığı’na yaptıkları başvuruyu takip ettiklerini ve en kısa zamanda tüm İngiltere okullarında Alevilik derslerinin başlaması için gerekeni yapacaklarını bildirdiler.

Glasgow Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Aynur Akel Doğan da kısa bir konuşma yaparak Aleviliği İskoçya da temsil etmekten gurur duyduklarını söyledi.

İAKM ve Cemevi gençlik kolları çalışmaları ise gençlik sorumluları Abuzer İncegöz ve Bektaş Özer tarafindan aktarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.