kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
STERLIN
40,9394
BITCOIN
$70.236
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

TCCA’de Regaip Kandili için mevlit okundu

TCCA’de Regaip Kandili için mevlit okundu
31.03.2018
0
A+
A-

KIBRIS İslam Cemiyeti tarafından TCCA’nın Haringey’de bulunan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde düzenlenen Regaip Kandili programı toplumumuz üyelerinin önemli bir katılımıyla gerçekleşti.

23 Mart Cuma Gecesi gerçekleşen programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar, Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan ve çok sayıda toplum üyesi katıldı.

Duaların okunduğu gecede konuşma yapan Başaran özetle şunları ifade etti: “Kıbrıs’ta çocukluğu geçenler bilir, kandiller bizim için çok önemlidir. Kandillerde lokma tatlıları dökülür, biz çocuklarda afiyetle yerdik. Kandillerde ayrıca Kıbrıs’ta bulunan bazı türbe ve yatırlar ziyaret edilir, dualar okunur, ibadetler yapılırdı. Zaman geçtikçe eskiye özlem duyduğumuz bir gerçek. Ancak bugün burada, bu kutsal gece de birlikte olabilmek çok önemli. Bu ve benzeri programlar bizleri buluşturuyor ve daha huzurlu olmamızı sağlıyor. Bugün burada olmamıza vesile olanlara teşekkür ediyor, herkesin Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum.”

Konuşmasına, mevlit okuması yapan hocalara teşekkür ederek başlayan Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan ise özetle şunları söyledi: “Limasollular Derneği olarak, toplumu birleştiren, bir şekilde iyiliğe ve güzelliğe neden olan dernek ve kuruluşların her zaman yanındayız. Bu güzel geceye katılarak bizleri yalnız bırakmayan KKTC Temsilcimiz Sayın Zehra Başaran’a ve katılan tüm toplum üyelerimize teşekkür ediyor, herkesin Regaip Kandilinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Okunan dua ve çeşitli ilahilerin ardından dökülen lokma tatlısının dağıtılması ile program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.