kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Ankara Anlaşması’nı uzmanlar değerlendirdi

Ankara Anlaşması’nı uzmanlar değerlendirdi
26.03.2018
0
A+
A-

Day-Mer’de Ankara Antlaşması üzerine gerçekleşen panelin açılış konuşmasını Day-Mer yöneticisi Orhan Dil yaptı. Bu paneli süresiz oturum ile ilgili gelişmelerin öncesinde planladıklarını belirten Dil, Ankara Antlaşması ile ilgili bu gelişmeler olduktan sonra konunun daha da önem kazandığını belirtti.

24 Mart Cumartesi günü saat 17:00’de gerçekleşen toplantıda uzmanlar, Ankara Antlaşması’nda süresiz oturumlarla ilgili olarak önemli bilgiler aktararak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Day-Mer’in Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Muhasebeci Mali Müşavir Öncü Göçebe ve Avukat Muhammet Çankıran katıldı.

Ankara Antlaşması, süresiz oturumların kaldırıldığına yönelik sorularını Avukat Çankıran’a ileten Göçebe, ‘Herkes süresiz oturumların kaldırılıp kaldırılmadığını merak ediyor. Süresiz oturum kaldırıldı mı?’ sorusu üzerine Çankıran, “Ankara Antlaşması ile ilgili sosyal medya da çok fazla bilgi kirliliği var. Bu yüzden bugün bazı yanlış bilgileri düzeltmek ve Ankara Antlaşması ile ilgili güncel bilgileri size aktarmak için buradayım. Öncelikle belirtmem gereken en önemli bilgi ‘Ankara Antlaşması’nda süresiz oturum kaldırılması söz konusu değildir.’ Şu anda İç İşleri Bakanlığı (Home Office) sadece bununla ilgili bir düzenleme yapıyor ve bizim tahminimiz 5,7 ya da 10 yıl içinde süresiz oturum için başvurulabilecektir. Göçmenlik Yasası’na göre zaten bu ülkede 10 yıl yaşayan herkes bu ülke de süresiz oturum hakkı kazanıyor.” dedi.

Göçebe ve Çankıran’ın gelişmeler hakkında yaptıkları bilgilendirmelerin ardından, sosyal medya üzerinden gelen ve katılan konukların soruları cevaplandığı panel sona erdi. Panelin ardından, katılan konuşmacılara ve dinleyicilere teşekkür eden Day-Mer Yöneticisi Orhan Dil, yaptıkları bilgilendirme toplantılarının toplumumuz tarafından oldukça ilgi gördüğünü ve bundan sonra da Day-Mer’de bu tip toplantılara sık sık yer vereceklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.